Δευτέρα, Ιουλίου 20, 2009

100000 EURO ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕ,ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ PHILIPS MORRIS,ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ...ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ.Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ.

Πρόστιμο 100.000 ευρώ και διακοπή εργασιών για τρεις ημέρες επέβαλε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στην επιχείρηση Παπαστράτος Α.Ε.στον Ασπρόπυργο, καθώς ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν Τεχνικοί και Υγειονομικοί Επιθεωρητές του ΚΕ.Π.Ε.Κ Δυτικής Αττικής διαπιστώθηκε η υγεία των περίπου 800 εργαζομένων του εργοστασίου τίθεται σε άμεσο κίνδυνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Απασχόλησης, "ο λόγος είναι ότι η επιχείρηση, συμφερόντων της Philips Morris International, επέτρεπε την εργασία των υπαλλήλων της, σε συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς να έχει ελεγχθεί αν η κατάσταση της υγείας τους είναι κατάλληλη ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε δύσκολες συνθήκες εργασίας".

ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ...Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΔΕΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ...
ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
20-7-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: