Σάββατο, Ιουλίου 18, 2009

6 ΜΗΝΗ ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Εξάμηνη άδεια για λόγους μητρότητας έχουν δικαίωμα να πάρουν όλες οι μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς κανέναν αποκλεισμό.

Αυτό υπογραμμίζει ο Συνήγορος του Πολίτη ζητώντας παράλληλα από το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και τον ΟΑΕΔ να ερμηνεύσουν τη νομοθεσία (Ν. 3655/2008 άρθρο 142) με τρόπο ώστε να χορηγούνται οι ειδικές παροχές σε όλες τις εργαζόμενες και να τροποποιηθεί η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση. Σύμφωνα με την ανάλυση του Συνηγόρου, ο σχετικός νόμος δίνει το δικαίωμα της εξάμηνης άδειας (μετά την άδεια λοχείας) στις ασφαλισμένες του ιδιωτικού τομέα που υπάγονται σε διατάξεις της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Ετσι όμως αποκλείονται οι γυναίκες εργαζόμενες που υπάγονται σε κλαδικές ή επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενώ σκοπός του νομοθέτη είναι να ωφεληθούν όλες οι εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα και όχι να αποκλείονται ορισμένες κατηγορίες....

Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!!

ΠΡΕΖΑ TV
18-7-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kai molis epistrepsoun apo thn adeia tha paroun ta arxidia tou ergodoth! me ena smparo duo trugonia!Dusthxws auth einai alitheia.