Τετάρτη, Ιουλίου 29, 2009

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ 8 ΕΡΓΑΤΕΣ...ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ

Με μία αιφνιδιαστική έφοδο 40 εργάτες της Ζώνης κατέλαβαν συμβολικά, χτες στις 12 το μεσημέρι, το υπουργείο Απασχόλησης, στη Λεωφόρο Πειραιώς, απαιτώντας τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας για τη Ζώνη Περάματος, έναν χρόνο μετά την τελευταία τραγωδία στο πλοίο «FRΙΕΝDSΗΙΡ GΑS», με θύματα 8 εργάτες.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ζώνης, που χτες πραγματοποίησαν παύση εργασιών στις 12.30 το μεσημέρι, οπότε και ανέβηκαν όλοι στην Αθήνα, έφθασαν ξαφνικά στο υπουργείο. Και μάλιστα απέκλεισαν και μέσα στην κλούβα μία διμοιρία ΜΑΤ που βρισκόταν εκεί και η οποία τελικά αποχώρησε.
Με ένα πανό που κρέμασαν και έγραφε «Κατάληψη - τα σωματεία της Ζώνης» και ειρηνικά, οι εργάτες ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας για την ανεργία που πλήττει τη ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και απαίτησαν να ληφθούν μέτρα για την ανάπτυξη της Ζώνης, για την εξασφάλιση των ανέργων, καθώς επίσης και για την προστασία των εργαζομένων.

Τα σωματεία της Ζώνης διεκδικούν επίδομα ανεργίας ίσο με το 80% του μεροκάματου για όλους τους ανέργους, να κατοχυρωθεί ο χρόνος ανεργίας ως ασφαλίσιμος και συντάξιμος, να παγώσουν τα στεγαστικά δάνεια και οι πιστωτικές κάρτες των ανέργων και να ληφθούν μέτρα για την προστασία όλων όσων εργάζονται στη Ζώνη.
Σημειώνεται πως οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν πως όχι μόνο δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο, αλλά προχτές πήγε και κλητήριο θέσπισμα και θα δικαστεί μαζί με τους υπαίτιους και ένας εργάτης, ο οποίος και τραυματίστηκε, αλλά και έχασε τον βοηθό του μέσα στο αμπάρι, γεγονός απαράδεκτο.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων της Ζώνης συναντήθηκαν με την υφυπουργό Σοφία Καλαντζάκου, αλλά όπως είπε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρης
Πουλικόγιαννης, κανένα αίτημά τους δεν έγινε αποδεκτό.
Να σημειωθεί πως τα σωματεία της Ζώνης έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις όλο το καλοκαίρι, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες τόσο στην Αθήνα όσο και στον Πειραιά
Οι εργάτες αποχώρησαν από το υπουργείο στις 2.30 το μεσημέρι.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΓΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ,ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!!!

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΜΑΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
29-7-2009


ethnos.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και η Καλατζάκου φυσικά δεν ιδρώνει μία το αυτί της. Είναι αυτή με τα φιλαράκια της που αποφάσισαν ότι είναι ακριβή πολυτέλεια να έχει ειδικευμένο ιατρό εργασίας μια εταιρεία και υπογράφει την κοινή υπουργική απόφαση που δίνει το δικαίωμα στις ΕΞΥΠΠ να βάζουν μη ειδικευμένους ιατρούς - ανδρείκελα που θα πηγαίνουν μόνο για την υπογραφή.