Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2009

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕΤ ΑΕ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ATHENS INDYMEDIA,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

Με αφορμή πολλαπλά δημοσιεύματα σχετικά με την από 30/6/2009 «ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ» που έστειλε στην ΕΔΕΤ ΑΕ η ΟΤΕ ΑΕ, αναφορικά με τον τρόπο χρήσης του πανελλαδικού ακαδημαϊκού δικτύου οπτικών ινών ΕΔΕΤ, θεωρούμε χρήσιμο να διευκρινίσουμε τα παρακάτω στοιχεία:

1. Η ΕΔΕΤ ΑΕ αποτελεί τον κρατικό φορέα που αναπτύσσει και λειτουργεί το δίκτυο κορμού ΕΔΕΤ, με το οποίο διασυνδέονται, με υπερυψηλές ταχύτητες, οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί και ερευνητικοί φορείς της χώρας με το Διαδίκτυο.

2. Η ευθύνη της ΕΔΕΤ ΑΕ περιορίζεται μέχρι τη φυσική διασύνδεση κάθε ακαδημαϊκού ιδρύματος στο δίκτυο κορμού, και δεν περιλαμβάνει την διαμόρφωση του ψηφιακού περιεχομένου και των δικτυακών υπηρεσιών στο εσωτερικό κάθε ιδρύματος. Επομένως, η ΕΔΕΤ ΑΕ δεν έχει καμία αρμοδιότητα να κρίνει ή να αξιολογεί το εσωτερικό δίκτυο και το ψηφιακό περιεχόμενο σε κάθε εκπαιδευτικό/ερευνητικό φορέα.

3. Η υφιστάμενες συμβάσεις μεταξύ ΟΤΕ-ΕΔΕΤ προβλέπουν την μη εμπορική χρήση των υποδομών του δικτύου κορμού ΕΔΕΤ, από τους 100 περίπου δημόσιους εκπαιδευτικούς/ερευνητικούς φορείς της χώρας.

4. Είναι πρακτικώς και νομικώς ανέφικτη η εμπλοκή της ΕΔΕΤ ΑΕ σε διαδικασία αξιολόγησης του ψηφιακού περιεχομένου για οποιονδήποτε δημόσιο εκπαιδευτικό/ερευνητικό φορέα. Η αρμοδιότητα αυτή ανήκει, υπό προϋποθέσεις, στο οικείο ακαδημαϊκό Ίδρυμα και στις αντίστοιχες δημόσιες Αρχές, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε όλες τις άλλες σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες.

5. Το κείμενο της Εξώδικης Δήλωσης της ΟΤΕ ΑΕ για την ιστοσελίδα Athens Indymediaέχει ήδη διαβιβαστεί στο ΕΜΠ, ως αρμόδιο να αποφανθεί επί των καταγγελλομένων.

Η ΕΔΕΤ ΑΕ συνεργάζεται αρμονικά με τα αρμόδια στελέχη της ΟΤΕ ΑΕ, κατά την τελευταία δεκαετία, για την απρόσκοπτη ανάπτυξη του δικτύου της και την κάλυψη των ιδιαίτερων αναπτυξιακών αναγκών της Ελληνικής ερευνητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η ΕΔΕΤ ΑΕ ασχολείται με τη προαγωγή της ακαδημαϊκής δικτύωσης και την ενίσχυση της χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών στον εκπαιδευτικό και ερευνητικό τομέα. Σε στενή συνεργασία με τα ακαδημαϊκά/ερευνητικά Ιδρύματα, σχεδιάζουμε τα δίκτυα της επόμενης γενιάς, έχοντας δημιουργήσει βασική υποδομή που βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία, έχοντας παράλληλα κύριο στόχο την γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος και την διεύρυνση των ψηφιακών δυνατοτήτων για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής και ερευνητικής κοινότητας.

Η πρόκληση για την ΕΔΕΤ ΑΕ είναι να εισάγει στην καθημερινότητα του έλληνα από τη νεαρή ηλικία του σχολείου και του πανεπιστημίου νέες εξελιγμένες μεθόδους που θα βελτιώνουν την ζωή του, θα τον κάνουν αποτελεσματικότερο και ανταγωνιστικότερο σε διεθνές επίπεδο. Τα απτά αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής έχουν αναγνωρισθεί δημόσια επανειλημμένα και στην Ελλάδα και διεθνώς.

Δεν ανήκει στις προθέσεις της ΕΔΕΤ ΑΕ η εμπλοκή σε άκαιρες και άσκοπες αντιπαραθέσεις που αποπροσανατολίζουν από τον σοβαρότατο εθνικό στόχο της ψηφιακής σύγκλισης, στον σύγχρονο ανταγωνιστικό κόσμο. Θέματα ελευθερίας της έκφρασης μέσω διαδικτύου δεν πρέπει να εμπλέκουν σε καμία περίπτωση φορείς όπως την ΕΔΕΤ ΑΕ, που εξυπηρετούν με την παροχή της υποδομής δικτύου κορμού, με οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο, τεράστιο αριθμό πολιτών.

Οποιαδήποτε διαφορετική ερμηνεία των θέσεων της ΕΔΕΤ ΑΕ είναι εκτός πραγματικότητας.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ATHENS INDYMEDIA,ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΘΙΕΙ ΤΙΣ ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ,ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΦΑΝΕΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ...ΟΠΟΤΕ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ...

Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΠΡΕΖΑ TV
9-7-2009

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οσο και να χτυπιεσαι το indymedia θα παρει το πουλο , αλλα μην ανησυχεις θα τους δωσει ο Σορος τζαμπα προσβαση σε κανα server

Ανώνυμος είπε...

το σχόλιο κάτω το δελτίο τύπου πολύ αντικειμενικό ρε παιδί μου, γιατί δεν γράφεις αντιδεξιός! αλλά για να μην σε αδικώ μπορεί να μην το σκέφτηκες!

Ανώνυμος είπε...

ρε πρεζα κοψε την πρεζα

Ανώνυμος είπε...

σταρκιδιαμας

Ανώνυμος είπε...

ZITO O POL POT

Ανώνυμος είπε...

Oxι που θα ελεγε το αντιθετα η ΕΔΕΤ.

Αμα εβγαζαν καμια γνωμοδοτηση αρνητικη τοτε το καθε μελος της θα ετρωγε 10 γκαζακια στην μουρη.

Τα γκαζακια βεβαια δεν θα ηταν λογοκριμενα, επειδη οι αντεξουσιαστες σκεφτονται ελευθερα.

Να φυγουν ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, ΦΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΙΛΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !!

Ειναι γελειοτητα οτι τα κομματα κανουν το παιχνιδι και μεσα στις σχολες και εμεις νομιζουμε πως εχουμε ασυλο ιδεων...ΜΑΛΑΚΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαλάκα Πρέζα αν χρησιμοποιούσε το δίκτυο του Πανεπιστημίου η σελίδα του Στόχου , οι απόψεις σου θα ήταν οι ίδιες; Ρε πανηλίθιε δε θέλουν να φιμώσουν το indymedia , να πάρει το πούλο από το δίκτυο του Πανεπιστημίου θέλουνε και ας πάει σε όποιο δίκτυο θέλει να γράφει τις παπαριές του.Αλλά ξέχασα , λειτουργεί μέσα από το Πανεπιστήμιο όπου υπάρχει το άσυλο της πούτσας που δίνει άφεση αμαρτιών σε δολοφόνους και δεν ισχύουν οι νόμοι που ισχύουν για το κάθε ένα που έχει σελίδα σε οποιοδήποτε server , λογικό είναι να μη θέλει να φύγει.
Ρε Πρέζα είσαι τόσο μαλάκας που πιστεύεις αυτά που γράφεις;Είναι δυνατό να είσαι τόσο μα τόσο πανηλίθιος;
Και μπράβο ρε που υπάρχουν βουλευτές που ασχολούνται με αυτά τα θέματα,άντε γαμώ το μπουρδέλο που έχετε καταντήσει τη χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΛΙΟΙ,ΨΕΙΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ,ΚΟΥΡΑΔΟΛΑΓΝΟΙ,ΑΠΛΥΤΟΙ,ΜΑΣΤΟΥΡΗΔΕΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ,ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ,ΡΕ ΠΡΩΚΤΟΓΛΥΦΤΕΣ ΤΟΣΟ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ,ΜΟΝΟΙ ΣΑς ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.
ΕΜΠΡΟΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΕΣ ΣΚΑΤ.ΜΕΝΕΣ ΚΑΛΤΣΕΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΑΝΚΣ.
ΕΔΩ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΛ.ΜΠΑΡΑΔΙΚΟ,ΕΔΩ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΛ.ΜΠΑΡΑΔΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

poios lete na parei to prwta8lhma fetos stin balla ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΤΕ ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΙΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΑΛΕ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΕΥΘΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ.

ΑΝ ΤΟ ΙΝΤΥΜΕΝΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ

ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΕ ΚΛΕΙΣΕΙ.

παρακράτος είπε...

ρε καμενε 4:48, δεν θελουν να το κλεισουν. Να κοψουν το τζάμπα θέλουν. Και μετά πρεπει το ιντυμεντια να βρει σερβερ επι πληρωμεί. Αλλά ετσι θα μπορούν να δουν ποιος ειναι απο πισω και δεν θα τους καλύπτει το παπαροάσυλο. Γιαυτο γινετε ολη η φασαρία. Βολεύτηκαν οι επαναστάτες του κώλου με το τζάμπα και το άσυλο. Για να σας δούμε τωρα ρε κουραδόμαγκες

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΠΟΙΝΗΚΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΧΑΣΙΣΙ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΕΧ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ
ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΙΠΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΞΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΩΛΟΜΑΓΟΥΛΟΥ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

Ανώνυμος είπε...

πρεζα για το πουτσο εχει γινει το μπλογκ σου , κλειστο και πανε πιασε δουλεια σε κανα σουβλατζηδικο

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΝ ΘΕΣ ΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΤΟΜΟ,ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ?

Ανώνυμος είπε...

To indymedia δε πρόκειται να κλείσει, εκεί θα βρίσκεται για να ιδρώνουν τα φασισταριά που μας έχουν κατακλείσει.

Ανώνυμος είπε...

παντως ειναι παρηγορο που και οι φασιστες διαβαζουν το πρεζα να μαθουν και τιποτα να ξεστραβωθουν τα κακομαθημενα μαμοθρεφτα

gate 7 anarxia είπε...

πωω ρε μαγκες πολυ ζεστη εχει σημερα , μια μαλακια βαρεσα πριν λιγο και εχω γινει μουσκεμα

Ανώνυμος είπε...

O Παπαγιάννης γιατί δεν κρατήθηκε για αυτόφωρο;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ Μ...ΚΑ,ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΜΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΣΑΣ

jonis είπε...

o Παπαγιάννης ποιος ειναι παλι , εχει καμμια σχεση με τον Παπαλουκα ;