Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2009

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ,ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΣΕΖΟΝ

Μονόδρομος για 6.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους της Ρόδου που παραμένουν απλήρωτοι από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αποτελεί η επίσχεση εργασίας επ αόριστον, που θα ξεκινήσουν εντός των ημερών προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τριών μηνών που τους οφείλονται.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ακόμα μισθούς Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου, ενώ πρέπει να αναφερθεί ότι κάποιοι εξ αυτών παραμένουν απλήρωτοι και από την προηγούμενη τουριστική περίοδο. Στην λίστα των «κακοπληρωτών» εμφανίζονται ακόμα και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τα οποία είτε δεν έχουν χρήματα - όπως υποστηρίζουν - να πληρώσουν τους εργαζόμενους τους είτε απλά τους έχουν στην...αναμονή.
Ετσι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, καθώς δεν έχουν άλλο τρόπο να πιέσουν τους εργοδότες, παίρνουν τη μέση «οδό» της επίσχεσης, ενώ για τον ίδιο λόγο έχουν προσφύγει στο Σωματείο τους και στην Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους.
«Υπάρχουν ξενοδοχοϋπάλληλοι, που όχι απλά πεινάνε, αλλά υποφέρουν» ισχυρίζεται ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Θανάσης Σταμούλης, ο οποίος υποστηρίζει ότι «την κατάσταση εντείνει και το γεγονός ότι αυτή την περίοδο εργάζονται στη Ρόδο περίπου 4.000 ενοικιαζόμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι που εργάζονται έναντι της αμοιβής των 300 ευρώ, χωρίς να τους «παρενοχλούν» ΙΚΑ, Επιθεώρηση Εργασίας και Τουριστική Αστυνομία».

Η ΚΥΡΙΑ ΠΕΤΡΑΛΙΑ,ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;;;
ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ;;;;
ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΩΠΑ...ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΜΦΩΝΕ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΕΙ...

ΠΡΕΖΑ TV
13-7-2009

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

afieromeno se autous pou exoun mixanaki se autous pou xansan ti zwh tous y0y 0

Ανώνυμος είπε...

Ποιούς συναδέλφους του λάδωσε ο Καλούσης από τα λεφτά των εμπόρων ναρκωτικών για να τον αφήσουν ελεύθερο; Μέχρι πότε οι δικαστές ,αυτή η συμμορία θα καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών και θα ξεφτυλίζει την γαμημένη δημοκρατία του Παπούλια;

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

ή πως ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΔΙΑΛΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ...

Ας δούμε μερικά μεγέθη της τελευταίας πενταετίας σε σχέση με τις τιμές της βενζίνης.

Δεκέμβριος 2003:
------------------
Ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ 1 ΕΥΡΩ=.80 Δολάρια
Βαρέλι τιμή =59 Δολάρια ή 73,75 ΕΥΡΩ
Τιμή στα πρατήρια: 57 λεπτά το λίτρο.


Ιούλιος 2008:
------------------
Ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ 1 ΕΥΡΩ=1,54 Δολάρια
Βαρέλι τιμή =149 Δολάρια ή 97 ΕΥΡΩ το λίτρο
Τιμή στα πρατήρια: 1,30 λεπτά το λίτρο.


Ιούλιος 2009:
------------------
Ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ 1 ΕΥΡΩ=1,40 Δολάρια
Βαρέλι τιμή =63,50 Δολάρια ή 45 ΕΥΡΩ το λίτρο
Τιμή στα πρατήρια: 1,14 λεπτά το λίτρο.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Σε σχέση με τα δεδομένα του 2004 η βενζίνη σήμερα έπρεπε να πουλιέται 48,90 λεπτά+6 λεπτά ο πρόσθετος φόρος=48,96 λεπτά.

Σε σχέση με τα δεδομένα του Ιουλίου του 2008 η βενζίνη σήμερα έπρεπε να πουλιέται 65 λεπτά+6 λεπτά ο πρόσθετος φόρος=71 λεπτά.

ΑΡΑ ΕΠΙ ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ. Σε σύγκριση με το 2004 μας κλέβουν 65 λεπτά το λίτρο, σε σχέση δε με τα πεπραγμένα της νέας διακυβέρνησης του 2008 μας κλέβουν 43 λεπτά σε σχέση με το 2008.

ΑΡΑ ΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ..

Το πιο αισχρό είναι ότι στις κυριακάτικες εφημερίδες έβαλαν διαφήμιση για το πόσο φθηνοί είμαστε σε σχέση με την Ευρώπη. Αυτό ήταν το μόνο τους επιχείρημα. Ξεχνάνε να μας πούν ότι ιστορικά η πολιτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι η αποθάρρυνση χρήσης του ΙΧ, η δυνατότητα χρήσης πετρελαίου κίνησης και υγραερίου, οι άριστες συγκοινωνίες, οι υψηλοί μισθοί.

ΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΜΠΕΤΙ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ.

ΑΙΣΧΟΣ !! Ο Ελληνικός λαός πληρώνει και το νταβατζιλίκι στη βενζίνη και τη διαφήμιση της κλεψιάς του.

ΤΕΤΟΙΟ ΘΡΑΣΣΟΣ !!