Κυριακή, Ιουλίου 12, 2009

ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΑΠΗΡΟΣ,ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ.ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ...ΦΑΝΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ,ΔΕΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ...

Εργατικό «ατύχημα» που οδήγησε στο σοβαρό τραυματισμό ενός εργαζόμενου ο οποίος τελικά έμεινε ανάπηρος, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου στο νομό Λασιθίου.

Το «ατύχημα» συνέβη στις 26/5/09 με θύμα έναν πατέρα 4 παιδιών, αλλά γνωστοποιήθηκε αρκετό διάστημα μετά...
Συγκεκριμένα, το νέο εργατικό «ατύχημα» έγινε στην περιοχή του Κλειστού Γυμναστηρίου Ιεράπετρας, σε παράνομη κατασκευή (μεταλλικό κτίριο) στο χώρο του θερμοκηπίου, ιδιοκτησίας Βεργάκη Δημήτρη - την οποία κατασκεύαζε η επιχείρηση του Ανδρουλάκη Νίκου.

Στην κατασκευή αυτή πήγαν να τοποθετήσουν την οροφή του κτιρίου (πάνελ) οι 7 εργαζόμενοι της επιχείρησης με τον εργοδότη. Κατά μήκος της κατασκευής περνούν 3 σύρματα της ΔΕΗ υψηλής τάσης 20.000 βολτ σε απόσταση από την οροφή 1,5 μέτρο. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να ανέβουν στην οροφή γιατί υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή τους. Κατόπιν πίεσης του εργοδότη και του ιδιοκτήτη αναγκάστηκαν να ανέβουν στην οροφή ύψους 4 μέτρων. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπηθεί από το ρεύμα υψηλής τάσης ο εργαζόμενος Κώστας Γραμματικάκης, πατέρας 4 παιδιών, και να πέσει από την οροφή του κτιρίου σπάζοντας την σπονδυλική στήλη και να μείνει ανάπηρος. Η μεταφορά του εργαζόμενου προς το Νοσοκομείο έγινε με αγροτικό αυτοκίνητο.

Το συνδικάτο (σύμφωνα με πληροφορίες του οποίου δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται «ατύχημα» στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς) καταγγέλλει την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας, την Επιθεώρηση Εργασίας Λασιθίου, την Τεχνική Υπηρεσία Ηρακλείου καθώς και την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της εργοδοσίας τόσο σε σχέση με τα μέτρα ασφαλείας που δεν παίρνονται όσο και των εργατικών «ατυχημάτων» που γίνονται και προσπαθούν να μη γίνουν γνωστά.

ΦΑΝΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ,ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΓΑΤΙΚΟ "ΑΤΥΧΗΜΑ";;;

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΏΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ
ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ;;;

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ
ΚΑΘΗΛΩΜΈΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ;;;


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
ΦΑΝΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ,ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ...ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
12-7-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απλά για το ορθόν, τα 20.000 Volt είναι μέση τάση και όχι υψηλή.
Χωρίς καμία τάση κακίας ή οτιδήποτε, από τη μία θέλουν μάζεμα όλοι όσοι επέτρεψαν να γίνουν τέτοια έργα, να υπάρχει τέτοια αποσταση από τα καλώδια της ΔΕΗ, η ΔΕΗ να μην είναι παρούσα κτλ...( τι λεω τωρα)
Από την άλλη όμως, όποιος πλησιάζει καλώδια μέσης τάσης υπο λειτουργία, όσο και ανάγκη να έχει, είναι τουλάχιστον ηλίθιος και καθυστερημένος