Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2009

ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΓΥΡΑ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ...

Σαφάρι με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων των 400.000 φορολογουμένων που χρωστούν στο Δημόσιο και δεν ανταποκρίθηκαν στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη αρχίζει εντός του καλοκαιριού το υπουργείο Οικονομικών.

Με «όπλο» το περιουσιολόγιο των φορολογουμένων που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της επιβολής του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) και με την αρωγή των εταιρειών δικηγόρων που πρόκειται να προσληφθούν σύντομα στις Εφορίες, ξεκινά ένα άνευ προηγουμένου πρέσινγκ των οφειλετών που, προκειμένου να προσέλθουν στο δημόσιο ταμείο και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με υποθήκευση, κατάσχεση και αναγκαστική εκποίηση μέσω πλειστηριασμών των περιουσιακών τους στοιχείων. Πρόκειται για τους φορολογούμενους οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν τη ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών τους σε δόσεις, η διορία της οποίας εξέπνευσε χθες.

Η πλειονότητα των φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία- περίπου οι οκτώ στους δέκα- χρωστούν έως 2.000 ευρώ, ενώ από τους υπόλοιπους οι περισσότεροι χρωστούν κατά κανόνα ποσά από 2.000 έως 20.000 ευρώ. Αυτοί είναι που θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο σύμφωνα με τις διακηρύξεις του ίδιου του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών έχει θέσει ως στόχο την είσπραξη 1,8 δισ. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων έως το τέλος του έτους.

ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
1-7-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη λύτρωση, μέσω της αυτοκτονίας, καταφεύγουν εκατοντάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Κάθε μέρα και μια αυτοκτονία, Κάθε μήνα εκατοντάδες λουκέτα.

Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η μεγάλη πτώση του τζίρου των μικρών καταστημάτων, το άγριο κυνηγητό της ΕΦΟΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΤΕΒΕ, των ΤΡΑΠΕΖΩΝ έχουν φέρει χιλιάδες επαγγελματίες σε απόγνωση και κατάθλιψη.

Εκτός από τις εκατοντάδες αυτοκτονίες, χιλιάδες είναι οι μικρομεσαίοι που βιώνουν μία κόλαση βουτηγμένοι στην κατάθλιψη μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους.

Η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δεί και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Αντίθετα, ενθαρρύνει την εξόντωσή τους, όχι μόνο την επαγγελματική αλλά και τη φυσική, μέσω της ώθησής τους σε απονενοημένα διαβήματα. Ταυτόχρονα καταδικάζει τις οικογένειές των σε ένα διαρκή μαρασμό. Εν μέσω τέτοιας κρίσης εξαπολύει φορολογικές επιδρομές, συκοφαντεί για τη "μη-απόδοση του ΦΠΑ", εκβιάζει με ελέγχους επαγγελματίες που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα καθημερινά τους έξοδα. 

Ταυτόχρονα το ΤΕΒΕ, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, συνεχίζει ακάθεκτο τις διώξεις των οφειλετών του. Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες δίκες κάθε μέρα οδηγούν τους οφειλέτες του ΤΕΒΕ στις φυλακές.

Οι τράπεζες, παίζοντας το δικό τους παιγνίδι σε αυτό το σκηνικό, αναγκάζουν τελικά τους μικρομεσαίους να πουληθούν δούλοι, να χάσουν το σπίτι τους, την περιουσία τους, ή σαν λύτρωση να αυτοκτονήσουν. 
 
Σε αυτή τη μακάβρια για τους μικρομεσαίους πραγματικότητα που επέβαλε η Κυβέρνηση, αλλά και οι κυβερνήσεις του "εκσυγχρονισμού" που πριν μερικά χρόνια δρομολόγησαν, οι μικρομεσαίοι δεν βλέπουν κανένα φώς, δεν ακούν καμμία εξαγγελία που να τους δόσει κουράγιο για να αντέξουν.

Εξαγγελίες-Πομφόληγες μόνο. Είδαμε το περίφημο ΤΕΜΠΜΕ, τη "στήριξη" στην πραγματική οικονομία, τον εμπαιγμό υπουργών και τραπεζών. Δεν ακούσαμε όμως πειστικές προτάσεις και από κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης, δεν ακούσαμε έναν λόγο παρηγοριάς.

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Υπουργέ των Οικονομικών, κύριοι ιθύνοντες των Ασφαλιστικών Ταμείων, κύριοι Δικαστές δεν γνωρίζετε το πρόβλημα ;

Τι μας απομένει ; Εχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στο ψυχιατρείο, την κατάθλιψη, τη φυλακή, την κοινωνική απομόνωση και την αυτοκτονία.

Ανάμεσα στους χιλιάδες πάσχοντας μικρομεσαίους είμαι και εγώ. Με τα ίδια διλήμματα, με τα ίδια αδιέξοδα. Χθές η εφορία, σήμερα η δόση του δανείου, αύριο η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα, μεθαύριο ο δικαστικός κλητήρας, η δίκη για οφειλές στο ΤΕΒΕ, η δόση του άλλου δανείου. Και ο Γολγοθάς κορυφή δεν έχει..

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΩ, ΝΑ ΠΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΕΙΟΙ ΜΟΥ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΜΟΥ. ΚΑΤΑΦΕΥΓΩ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΒΟΥΒΗ ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ.

Τ.Α.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΑΛΛΑ Η ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ 2000000 ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΗΣ ΣΗΚΟΣΟΥΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΤΕ Η ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΚΛΟΝΙΣΤΟΥΝ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΤΡΑΠΕΖΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΩΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΚΑΤΑΛΗΛΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΕΙΗΘΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ 05-09-2009 ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝ ΣΕ ΚΑΛΗΨΑ ΔΙΑΔΩΣΕΤΟ /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΝΑΛΛΑΞ/