Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2009

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ "ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ" Η ΕΛΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ...ΘΑ ΦΑΜΕ ΚΑΛΑ...

Το «Ασφαλιστικό Νο 2» πιέζεται να ανοίξει η κυβέρνηση από τις Βρυξέλλες, ενώ εκκρεμεί το «μέγα θέμα» της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο και στα Σώματα Ασφαλείας, μετά την καταδίκη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Ειδικά για το θέμα αυτό, τα υπουργεία Οικονομίας και Απασχόλησης, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο, θα επιδιώξουν συνάντηση πριν από τον Σεπτέμβριο με τους αρμόδιους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να τους πείσουν ότι η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών θα εφαρμοστεί σταδιακά. Η κυβέρνηση προσδοκά ότι έτσι θα αποφύγει μια δεύτερη προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μια νέα καταδίκη και ένα πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ ημερησίως από την ημερομηνία αναγκαστικής εφαρμογής της σχετικής Οδηγίας.

Ούτως ή άλλως το «Ασφαλιστικό Νο 2» θα τεθεί σύντομα επί τάπητος λόγω των δημοσιονομικών επιπτώσεων που συνεπάγεται το σημερινό καθεστώς, αλλά και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της ΕΕ για αλλαγές διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τε λευταία έκθεσή της για το ασφαλιστικό ζήτημα αναφέρει ότι η Ελλάδα, μαζί με το Λουξεμβούργο, βρίσκεται στην κορυφή της προβλεπόμενης αύξησης δαπανών λόγω γήρανσης του πληθυσμού, μεταξύ των 27 κρατών-μελών της ΕΕ. Ωστόσο το μέγα πρόβλημα το έχει φυσικά η Ελλάδα, αφού το Λουξεμβούργο συγκαταλέγεται μεταξύ των πλουσιότερων κρατών-μελών και μάλιστα με το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα με βάση τις Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης (ΜΑΔ). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτηρίζει «επείγουσα» την ανάγκη για περαιτέρω μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και ιδιαίτερα του συνταξιοδοτικού συστήματος, με πρωταρχικό στόχο τον περιορισμό των δαπανών, μέσω της συγκράτησης των δαπανών για την καταβολή συντάξεων και της παράτασης του εργασιακού βίου, που έχει γίνει της μόδας στην ΕΕ.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ,ΠΩΣ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ;;;
ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ,ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΡΕΛΟ ΠΕΟΣ,ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
9-7-2009


vima

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το ξέρουμε ήδη πως οι συνταξιούχοι είναι είδος προς εξαφάνιση

θα εξηγούμε στα παιδιά μας κάποτε το σύστημα του κοινωνικού κράτους
μα με δυσκολία θα καταλάβουν
τι πήγε στραβά