Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2009

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΗ MAN ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ...ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ!!!

«Δεν υπήρξαν μαύρα ταμεία στη ΜΑΝ. Το σύστημα δωροδοκίας ήταν απλό και περιορισμένο ». Αυτό δήλωσε χθες στο Μόναχο εκπρόσωπος του ομίλου, αναφερόμενος στο σκάνδαλο δωροδοκίας που συγκλονίζει τη ΜΑΝ από τον περασμένο Μάιο. Η δήλωση έγινε έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου, το οποίο ασχολήθηκε αποκλειστικά με το θέμα. Στο επίκεντρο ήταν μια έκθεση του δικηγορικού γραφείου Βίλμερ-Χάλε που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης και αφορά τα τελευταία δέκα χρόνια. « Οι περισσότερες ύποπτες πληρωμές έγιναν ως το 2006, από το 2007 μειώθηκαν δραματικά » αναφέρεται στην έκθεση.

Το συμβούλιο ενέκρινε στη συνέχεια τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη διαλεύκανση του σκανδάλου και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την πληροφόρηση της Εισαγγελίας για όλες τις «ύποπτες» υποθέσεις, εσωτερικούς ελέγχους, καθώς και τον διάλογο με ειδικούς σε θέματα κατά της διαφθοράς και με μη κυβερνητικές οργανώσεις. « Το μόνο που λείπει είναι η άμεση πληροφόρηση της δημοσιότητας,η έρευνα γίνεται εν κρυπτώ και παραβύστω » ήταν το σχόλιο εκπροσώπου της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια.

Το σκάνδαλο ξέσπασε στις αρχές Μαΐου, όταν έγινε γνωστό ότι οι πωλητές της ΜΑΝ λάδωναν συστηματικά τους υποψήφιους αγοραστές φορτηγών και πούλμαν για να προτιμήσουν τα προϊόντα τους. Οι πρώτοι υπολογισμοί ανέβαζαν τις μίζες σε 16 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 εκατ. ευρώ είχε διατεθεί στη Γερμανία και τα 15 εκατ. ευρώ σε άλλες χώρες. Αργότερα το ποσό ανέβηκε σε πολλά δεκάδες εκατομμύρια. Επόμενο έτσι να μπουν στο στόχαστρο και οι συμβάσεις που είχε υπογράψει η ΜΑΝ με τον ΗΛΠΑΠ το 2000 και το 2002 για την προμήθεια οχημάτων και άλλων υλικών. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ιωάννης Σακελάκος διέταξε λίγο μετά προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης. Η εξέταση συνεχίζεται, όμως η υπόθεση είχε σχεδόν αυτοστιγμεί ένα εξιλαστήριο θύμα: Τον πρώην υπουργό Μεταφορών Χρήστο Βερελή, που παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του σκανδάλου. Ο εισαγγελέας διέταξε να διερευνηθεί αν προκύπτει διάπραξη αξιόποινων πράξεων σχετικά με συμβάσεις που είχε υπογράψει ο ΗΛΠΑΠ με την αυτοκινητοβιομηχανία ΜΑΝ από το 2000 ως το 2002 για την προμήθεια οχημάτων και άλλων υλικών.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ;;;
ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΝΕ...
ΤΟ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΙΖΕΣ...ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
9-7-2009


vima

Δεν υπάρχουν σχόλια: