Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2009

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ:ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ...ΕΙΤΕ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ...Ή ΠΑΠΑΡΙΑ

Παρουσιάστηκε ως ένα εντελώς αθώο υποκατάστατο του τσιγάρου, η ιδανική λύση για όσους προσπαθούν να απαλλαγούν από τη βλαβερή συνήθεια. Πολύ καλό για να είναι αληθινό:
δειγματοληπτικοί έλεγχοι έδειξαν ότι ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν καρκινογόνες και τοξικές ουσίες.
Μια από τις τοξικές ουσίες που περιέχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο χρησιμοποιείται στα αντιψυκτικά, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDΑ). Τα ευρήματα της έρευνας αναιρούν τους ισχυρισμούς των κατασκευαστών του e-cigarette, όπως είναι γνωστό διεθνώς, ότι το προϊόν τους είναι μια ασφαλής εναλλακτική λύση για το κάπνισμα και ότι περιέχει κάτι περισσότερο από υδρατμό. Αυτό το «κάτι περισσότερο» είναι πολύ μικρές ποσότητες νικοτίνης και γλυκόλης προπυλενίου, η οποία χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τεχνητού καπνού στον κινηματογράφο και το θέατρο. Όταν θερμανθεί, το υγρό αυτό μετατρέπεται σε ατμό, τον οποίο οι χρήστες «φουμάρουν» μέσω της ηλεκτρονικής συσκευής, αντικαθιστώντας την εξάρτηση και την απόλαυση που νιώθουν με το πραγματικό τσιγάρο.

Η αμερικανική υπηρεσία ανέλυσε 19 τύπους φίλτρων στα οποία περιέχεται η γλυκόλη και δύο ηλεκτρονικά τσιγάρα, ένα που προωθείται από την εταιρεία ΝJoy και ένα από τη Smoking Εverywhere. Από την ανάλυση διαπιστώθηκε ότι αρκετά από τα φίλτρα περιείχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα σε νιτροσαμίνες, ουσίες που έχουν ανιχνευθεί στον καπνό και είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο. Σε ένα φίλτρο της εταιρείας Smoking Εverywhere εντοπίστηκε γλυκόλη διεθυλενίου, μια ουσία που χρησιμοποιείται στα αντιψυκτικά. Με αυτή την ουσία είχε αντικατασταθεί σε οδοντόκρεμεςμαϊμού η γλυκερίνη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι στον κόσμο. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν είναι πάντως σε θέση να βεβαιώσει τι είδους επιπτώσεις έχουν η γλυκόλη διεθυλενίου και άλλες καρκινογόνες ουσίες, όταν εισάγονται στον ανθρώπινο οργανισμό από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Για να αντικρούσει τα ευρήματα της υπηρεσίας, η Ένωση Ηλεκτρονικού Τσιγάρου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι δοκιμές της FDΑ «ήταν πολύ λίγες για να οδηγήσουν σε ασφαλή και αξιόπιστα συμπεράσματα». Σημειώνει, επιπλέον, ότι τα προϊόντα της πωλούνται μόνο σε ενηλίκους. Εκπρόσωπος της ΝJoy υποστήριξε ότι ανεξάρτητοι ερευνητές βρήκαν εντελώς αβλαβή τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Κίνα και, όπως σημειώνει η FDΑ, υπόκεινται σε ελλιπή ποιοτικό έλεγχο. «Γνωρίζαμε ελάχιστα πράγματα γι΄ αυτά τα προϊόντα και δεν είχαμε πληροφορίες για τη νικοτίνη ή άλλες ουσίες που περιέχουν», δήλωσε ο υποδιευθυντής της αμερικανικής υπηρεσίας Γιούσουα Σέιρφσταϊν. Όπως διαπιστώθηκε από τις προκαταρκτικές έρευνες, ορισμένα από αυτά περιέχουν νικοτίνη μολονότι οι κατασκευαστές τους ισχυρίζονται το αντίθετο. Έπειτα από αυτά τα ευρήματα, η FDΑ χαρακτήρισε τα e-cigarettes «ναρκωτικές συσκευές» και ζήτησε την απαγόρευση της εισαγωγής τους στις ΗΠΑ. Απαντώντας, η Ένωση Ηλεκτρονικών Τσιγάρων μήνυσε την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων υποστηρίζοντας ότι δεν έχει δικαιοδοσία ελέγχου στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Οι ουσίες που ανιχνεύθηκαν δεν είναι το μόνο για το οποίο κατηγορούνται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Σύμφωνα με οργανώσεις για τη δημόσια υγεία, το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει στόχο τον νεαρό κόσμο και μπορεί να γίνει «προθάλαμος» για το κανονικό τσιγάρο.

ΕΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ,Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ...
Ή ΤΟ ΚΟΒΕΙΣ ΜΑΧΑΙΡΙ,ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ...Ή ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΒΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ.
Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ή ΘΑ ΖΗΣΕΙ...

ΠΡΕΖΑ TV
24-7-2009


8 σχόλια:

Unknown είπε...

Αγαπητοί κύριοι,

Με αφορμή το άρθρο που επιμεληθήκατε και δημοσιεύσατε με θέμα "Ηλεκτρονικό Τσιγάρο: Άκρως επικίνδυνο και καρκινογόνο για τον άνθρωπο...", σας παραθέτουμε με συννημένο, τις Χημικές Αναλύσεις απο το Εργαστήριο Φασματομετρίας Μάζας και Ανάλυσης Διοξινών, του Ινστιτούτου Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»", που πραγματοποιήθηκαν για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα της εταιρείας μας.

Εκτός των αποτελεσμάτων των μετρήσεων για τα συστατικά που περιέχονται στα υγρά των φίλτρων και που αποδεικνύουν ότι δεν είναι τοξικά, πολύ σημαντικοί είναι και οι πίνακες 4, 5, 6, όπου, από 34 πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες (ΡΑΗ), που περιέχονται στα αναλογικά τσιγάρα και που είναι γονιδιοτοξικοί και καρκινογόνοι για τον άνθρωπο, κανείς δεν ανιχνεύτηκε στα υγρά του NOBACCO.

Aξίζει τον κόπο να σημειωθεί ότι, στα υγρά δεν περιέχονται επίσης "Diethylene Glycol" ούτε "Nitrosamines" οι οποίες αναφέρονται σε δημοσίεύματα στον Τύπο (24/7/2009) και που πηγάζουν από αναλύσεις του FDA σε κάποια φίλτρα ηλεκτρονικών τσιγάρων στις Η.Π.Α.

Σημειώστε επίσης ότι, είναι οι πρώτες μετρήσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και μάλιστα απο Διαπιστευμένο Εργαστήριο Αναφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

http://www.nobacco.gr/datafiles/files/DIMOKRITOS.pdf

Οποιοδήποτε σχόλιό σας σχετικά, θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση,

Κώστας Μαρκόπουλος

NOBACCO e-cigarettes

Π. Μωραιτης είπε...

Ανακοίνωση Intellicig:
Θέλουμε να ενημερώσουμε με βάση των τελευταίων γεγονότων της F.D.A που αφορoύν τα υγρά αναπλήρωσης και φίλτρων των ηλεκτρονικών τσιγάρων.
1. Τα υγρά Ecopure της Intellicig είναι κατασκευασμένα 100% στην Ευρωπαϊκή Ένωση και φέρουν ISO 9002 - BRITISH SAFETY COUNCIL MEMBERS - COMAH (second tier site) - DGSA - ISO 14000.
2. ΔΕΝ περιέχουν Προπυλενική γλυκολη και δεν υπάρχει κανένα χημικό στοιχείο.
3. Το βασικό στοιχείο τους είναι η φυτική Γλυκόλη VG [ vegetable glycerol ] από λαχανικά και φρούτα.
4. Τα συστατικά που περιέχονται στα υγρά είναι: (1). VG [vegetable glycerol ] (2). νερό
(3). φυτικές αρωματικές ουσίες που προέρχονται από την ζαχαροπλαστική και χρησιμοποιούνται σε όλα τα γλυκίσματα.
Η ανάλυση και αναφορά της F.D.A για τοξικών ουσιών πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό δυο Κινέζικων εταιριών και μόνο για Κινέζικα υγρά.
Η ανάλυση των Υγρών της Intellicig είναι διαθέσιμη εδώ:
http://www.intellicig.com/images/pdf/ECOpureReport2009-04-14.pdf
Η επίσημη ανάλυση της F.D.A
http://www.fda.gov/downloads/Drugs/ScienceResearch/UCM173250.pdf
Τα υγρά της Intellicig είναι τα μοναδικά Ευρωπαϊκής Κατασκευής και όχι μόνο προέλευσης.
Intellicig.gr

Unknown είπε...

Αγαπητοί Κύριοι,

Η εταιρία μας είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος των ηλεκτρονικών τσιγάρων NJOY για την Ελλάδα. Η εταιρία NJOY είναι άμεσα θιγόμενη στην είδηση που αναμεταδίδεται για αυτό τον λόγο πρέπει να σας παραθέσω και τον αντίλογο. Η ανακοίνωση του FDA αναφέρει, ότι σε έρευνά τους, εντοπίστηκαν ίχνη νιτροσαμινών στο υγρό των φίλτρων των ηλεκτρονικών τσιγάρων NJOY. Δεν αναφέρει όμως τα εξής :
α. Ότι ίχνη νιτροσαμινών υπάρχουν και στα προϊόντα διακοπής του καπνίσματος όπως τσίχλες νικοτίνης, patches νικοτίνης κλπ, τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά με την έγκριση του FDA. Μάλιστα οι νιτροσαμίνες που υπάρχουν σε αυτά τα προϊόντα είναι σε μεγαλύτερα επίπεδα από αυτά που ανιχνεύθηκαν στα ηλεκτρονικά τσιγάρα της NJOY. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει την καταλληλότητα των προϊόντων μας
β. Πουθενά δεν αναφέρουν τα επίπεδα νιτροσαμινών που ανιχνεύονται στα παραδοσιακά τσιγάρα. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί τότε θα διαπίστωναν εύκολα όλοι ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι 1000 φορές πιο ασφαλή από τα παραδοσιακά τσιγάρα τουλάχιστον σε ότι αφορά τα επίπεδα των νιτροσαμινών. Επίσης πουθενά δεν αναφέρεται η μακροσκελής, πλήρης λίστα των καρκινογόνων ουσιών που εκλύονται κατά την καύση των παραδοσιακών τσιγάρων, λίστα η οποία φυσικά δεν απαντάται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα της NJOY, αποδεικνύοντας επίσης ότι η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου NJOY αντί της χρήσης ενός παραδοσιακού τσιγάρου έχει τεράστια πλεονεκτήματα για την υγεία του χρήστη.

Εν κατακλείδι θέλω να σας επισημάνω ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα NJOY είναι εναλλακτική υγειεινότερη λύση για το κάπνισμα, και απευθύνονται μόνο σε ενήλικους καπνιστές. Ταυτόχρονα προστατεύουν την υγεία και των γύρω μας, γιατί δεν εκλύουν καπνό, αλλά αβλαβή ατμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το site των ηλεκτρονικών τσιγάρων NJOY στο www.NjoyHellas.gr

Με εκτίμηση
Δημ. Πετρόπουλος
www.njoyhellas.gr

Ανώνυμος είπε...

βρίσκω το άρθρο τελείως λάθος, πραγματικά δηλαδη αφου υπάρχει τρόπος να καπνίζουμε πιο υγιεινά γιατί να μην το κάνουμε; το κανονικό τσιγάρο είναι ασφαλέστερο από το κανονικό τσιγάρο; σε καμία περίπτωση...εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το ηλεκτρονικό τσιγάρο και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. μπορείτε να δείτε και άλλες πληροφορίες για το ηλεκτρονικο τσιγαρο στο http://www.myhomework.gr

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ ΧΑ σιγά μην αφήσουν οι καπνοβιομηχανίες να κυκλοφορήσει ελεύθερο το ΗΤ.

Αλήθεια ο FDA οταν εξέτασε το κανονικό τσιγάρο δεν είδε οτι περιέχει πανω απο 4000 βλαβερές ουσιες για τον άνθρωπο? Γιατι το επέτρεψε τωτε?
Ορίστε μια λίστα με τις 599 μονο απο τις 4000 ουσιες που εχει ενα τσιγάρο
http://www.tobacco.org/Resources/599ingredients.html

sv9ofv είπε...

εγω παντος κυριοι βαζω στο υλεκτρονικο μου τιγαρο νερακι του θεου και ατμιζω μια χαρα χαχαχα ολα τα αλλα για μενα ειναι κολοκιθυα γιατι βγαζει καπνο το νερακι μου λετε????χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα συνφονω με τον κυριο που βαζει νερακι του θεου το ιδιο κανω και εγω και ατμιζει μια χαρα. και φησυκα αυτα που πανε ν΄μας πλασαρουν ειναι ολα χαζωμαρες πως αλιως θα πουλεισουν τα ωραια τ'τσιγαρα

Ανώνυμος είπε...

Καλό το blοg αλλά μας τα χαλάς με το άρθρο, αναδημοσιεύεις ιστορίες για αγρίους...

Α) Το τσιγάρο έχει αποδεδειγμένα καρκινογόνες ουσίες όπως και χιλιάδες άλλα πράγματα που καταναλώνουμε, σε άλλους προκαλεί βλάβες με μακροχρόνια χρήση σε άλλους όχι! Τώρα το ότι όποιος δεν θα κόψει το τσιγάρο θα πεθάνει από καρκίνο είναι αυθαίρετο και τουλάχιστον αφελές.

Β) το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν ξέρουμε πράγματι τι προκαλεί με συνεχή και μακροχρόνια χρήση. Ας αποφασίσει ο καθένας μόνος του σε καπνιστές απευθύνετε ούτοσιάλλως!

Εσύ που ακριβώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι είναι άκρως επικίνδυνο και καρκινογόνο ακριβώς?
Το αρθράκι χωρίς την αισθητική multicolor παρέμβαση "παίζει" σε δεκάδες site που αναδημοσιεύουν ότι βρουν! Απλά βάλαμε το "άκρως επικίνδυνο" στο θέμα να τραβήξουμε κάναν αφελή....

Η αλήθεια είναι ότι ότι πολύς κόσμος έχει σταματήσει ή ελατώσει το κάπνισμα αφού το ΗΤ είναι εξαιρετική απομίμηση του τσιγάρου που παρέχει και την αντίστοιχη νικοτίνη.

και τέλικα μας αποκαλύπτεις και το μεγάλο μυστικό, "η λύση είναι μία να το κόψουμε μαχαίρι...", αν μπορούσαμε θα τόχαμε κόψει ρε μάστορα!ο κάθε άνθρωπος έχει άλλη σχέση με την εξάρτηση αν εσύ τόκοψες δεν σημαίνει ούτε ότι είσαι καλύτερος ούτε ότι όλοι μπορούνε!