Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2009

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ...

Μια περίπτωση εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες σε εταιρία ενοικίασης προσωπικού καθαριστριών, στα Γιάννενα. Καθαρίστρια της εταιρίας κατήγγειλε στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ότι δέχθηκε επίθεση από την εργοδοσία της όταν τέθηκε θέμα εργασιακών σχέσεων και πληρωμών.

Το σημείο έντασης, ανάμεσα στα υπόλοιπα, είναι ότι η εταιρία συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναλαμβάνοντας τον καθαρισμό των χώρων του ιδρύματος, υπεργολαβία που την παίρνει με διαδικασία διαγωνισμού. Ένας από αυτούς θα γινόταν χθες, αντί όμως για τους… συμμετέχοντες στο τμήμα προμηθειών και κατόπιν στην πρυτανεία του ιδρύματος, εμφανίστηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου. Μέλος της διοίκησης συναντήθηκε με τον πρύτανη Γιάννη Γεροθανάση εκθέτοντάς του το πρόβλημα και συνέχεια αναμένεται αύριο, οπότε και συνεδριάζει η Σύγκλητος του ιδρύματος.
Χαρακτηριστικό στην υπόθεση είναι ότι η εταιρία έχει έδρα στην Αθήνα και στα Γιάννενα δεν διαθέτει γραφεία, αλλά μόνο αντιπροσώπους που «διαχειρίζονται» το προσωπικό.
Η κοινή γνώμη είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη για ανάλογες καταστάσεις, μετά το περιστατικό της δολοφονικής απόπειρας κατά της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η ΚΥΡΙΑ ΠΕΤΡΑΛΙΑ,ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΡΑΓΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΚΗΝΙΚΟ;;;;


ATHENS INDYMEDIA


ΠΡΕΖΑ TV
1-7-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: