Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2009

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ...ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ!!!!

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στην «προφανή επιδίωξη» του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, να καταργήσει την αργία της Κυριακής, μέσω της απόφασής του να χαρακτηρίσει το δήμο τουριστικό, εκφράζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Η απόφαση του δήμου εντάσσεται στην κυβερνητική κατεύθυνση για τη θέσπιση νέων τουριστικών τόπων σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας είχε ζητήσει την κατάθεση προτάσεων από τις νομαρχίες. Η σχετική προθεσμία έληξε χτες. Η Ομοσπονδία καλεί «το Δημοτικό Συμβούλιο του Αμαρουσίου και τη Νομαρχία της Αθήνας, να επανεξετάσουν τη στάση τους και να μην προχωρήσουν στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας».

Η ΟΒΣΑ τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι «θα αντιδράσουμε με όλα τα μέσα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Γνωρίζουμε ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι μόνιμη επιδίωξη των πολυκαταστημάτων, στη συγκεκριμένη περίπτωση του "MALL". Οι επιλογές των κυβερνήσεων τόσο της ΝΔ όσο και αυτών του ΠΑΣΟΚ, αυτήν την επιδίωξη υπηρετούν. Εχουν, ήδη, απελευθερώσει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και με τα νομικά "παραθυράκια" έχουν ανοίξει διάπλατα το δρόμο για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Μεγάλη ευθύνη έχουν η Νομαρχία Αθήνας, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των νομαρχιών πανελλαδικά, που κινούνται στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των πολυκαταστημάτων».

Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι «η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα συμβάλει αντικειμενικά στην ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του τζίρου των πολυκαταστημάτων, στην αύξηση της κερδοφορίας του. Τα μικρά εμπορικά μαγαζιά, τα οποία είναι ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις, θα οδηγηθούν σε κλείσιμο, αφού οικονομικά και βιολογικά είναι αδύνατο να αντέξουν στον ανταγωνισμό με τα πολυκαταστήματα. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αντικειμενικά θα επιδράσει αρνητικά στη βιοτεχνία και στους άλλους επαγγελματίες, αφού όλοι συνδέονται οργανικά με το εμπόριο. Ακόμη, θα συμβάλει στην αύξηση της ανεργίας, στο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, στη συνοχή του θεσμού της οικογένειας».

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΩΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ...ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ...ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΤΣΙ...ΤΟΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ...ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΟΙΧΤΑ...
ΕΛΕΟΣ ΡΕ...
ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
1-7-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: