Σάββατο, Ιουλίου 18, 2009

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ,ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Eπαναλαμβάνοντας συνεχώς ότι στις «δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα», οι κάτοικοι του Γραμματικού, χθες νωρίς το πρωί σχημάτισαν για άλλη μία φορά ανθρώπινες αλυσίδες σε όλες τις διόδους, προκειμένου να εμποδίσουν τη διέλευση από το χωριό τους φορτηγών και άλλων βαρέων οχημάτων που όδευαν προς το Μαύρο Βουνό. Εκεί όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό της Αττικής. Οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν κατασκηνώσει τις τελευταίες ημέρες στο χωριό του Γραμματικού, άρχισαν να πιέζουν την ανθρώπινη αλυσίδα μέχρι που κατάφεραν να τη σπάσουν. Συνελήφθη ένας από τους κατοίκους, ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Νίκος Κούκης συνελήφθη για άλλη μία φορά με την κατηγορία της παρακώλυσης των συγκοινωνιών.

Οταν άνοιξαν οι δρόμοι η ανάδοχος εταιρεία ανέβασε άλλα δύο οχήματα στο Μαύρο Βουνό οπότε και εδόθη πλέον επισήμως το εναρκτήριο λάκτισμα για τις εργασίες του ΧΥΤΑ.

Βεβαίως οι κάτοικοι δεν πρόκειται να μείνουν με δεμένα τα χέρια, παρά το γεγονός ότι οι συλλήψεις της πρώτης ημέρας και οι κατηγορίες που τους απηύθυναν, για εμπρησμό αλλά και βαριά σωματική βλάβη επί σκοπό που αφορά τον πρόεδρο της Κοινότητας, είναι βαριές. Οπως δήλωσαν προτίθενται να προσφύγουν στην Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη καθώς, όπως τονίζουν το έργο αυτό εκτός από ξεπερασμένο είναι και αντιπεριβαλλοντικό.

Οι εργαζόμενοι της αναδόχου εταιρείας από την άλλη βρίσκονται εγκλωβισμένοι καθώς το έργο έχει ανατεθεί και παρά τις αντιδράσεις πρέπει (βάσει του νόμου) να ολοκληρωθεί. «Το παράδειγμα της Ελευσίνας» επανέλαβαν για άλλη μία φορά οι τοπικοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης «θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα χωρίς να πρέπει να καταστραφεί μία παρθένα περιοχή, στην οποία μέχρι πρότινος απαγορευόταν κάθε δραστηριότητα που θα αλλοίωνε ή και θα εξαντλούσε τους φυσικούς πόρους». Σχολιάζοντας πάντως οι κάτοικοι του Γραμματικού τη συμπεριφορά της αστυνομίας τόνισαν ότι «ο δρόμος άνοιξε όχι γιατί υποχώρησαν οι κάτοικοι αλλά γιατί η αστυνομία από την πρώτη ημέρα κατάφερε να συλλάβει τους πιο δυναμικούς».

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ,ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ Η ΓΗ,ΘΑ ΜΟΛΥΝΘΟΥΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ
ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ.


ΠΡΕΖΑ TV
18-7-2009


kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: