Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2009

ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΑΣΤΡΟΠΩΝ...ΑΝΤΕ ΚΑΛΕ...ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ...

Ένα δίχτυ αστυνομικών- τέσσερις εν ενεργεία και ένας απότακτος- κάλυπτε τη μεγαλύτερη και πλέον οργανωμένη συμμορία σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, η οποία δραστηριοποιούνταν τα τελευταία χρόνια στη χώρα, δίνοντας πληροφορίες και παρέχοντας άδειες διαμονής και εργασίας.
Η εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής συμμορίας έγινε με μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στην οποία μετείχαν 150 αστυνομικοί. Ελέγχθηκαν ταυτόχρονα οκτώ νυχτερινά κέντρα και τέσσερις οίκοι ανοχής, ενώ προσήχθησαν στην Αστυνομία τουλάχιστον 200 άτομα, κατηγορούμενοι και μάρτυρες.

Από την έρευνα συνελήφθησαν 25 άτομα, κατηγορούμενοι ως μέλη της οργάνωσης. Ανάμεσά τους είναι ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας Γεώργιος Π. Νικολουλέας, 50 ετών, ο οποίος παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας, ο επιχειρηματίας Γεώργιος Χρ. Βούλγαρης, 43 ετών, ο επίσης επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Ν. Ντοβλέτης, 50 ετών, οι αστυνομικοί Ιωάννης και Βασίλης Σταυριανάκος, Παναγιώτης Δ. Δρακόπουλος, Κωνσταντίνος Χρ. Αλεξιάς και ο απόστρατος συνάδελφός τους Αναστάσιος Χρ. Μητσώνης. Για την υπόθεση του κυκλώματος κατηγορούνται συνολικά 42 άτομα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ κατασχέθηκαν δύο πολυτελή γιοτ μήκους είκοσι μέτρων το καθένα, ως προερχόμενα από επενδύσεις της συμμορίας, καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό από τα κέρδη.

Βασικό ρόλο στο κύκλωμα έπαιξε ο πρώην αστυνομικός, ο οποίος είχε αποταχθεί από την Αστυνομία, κατηγορούμενος για παρόμοια μεγάλη υπόθεση μαστροπείας. Στο κύκλωμα ουσιαστικό ρόλο έπαιζαν οι τέσσερις συλληφθέντες αστυνομικοί.

Ο ένας από τους συλληφθέντες, ο οποίος υπηρετούσε στη Νίκαια, είχε συλληφθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς είχε λάβει μέρος σε συμπλοκή. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, αλλά αθωώθηκε και στα δικαστήρια και επανήλθε στην ΕΛ.ΑΣ. Ο δεύτερος συλληφθείς, ο οποίος υπηρετούσε στην Καλλιθέα, είχε κατηγορηθεί για πλαστογραφία, είχε παραπεμφθεί με το ερώτημα
της απόταξης και η υπόθεσή του εκκρεμεί.


Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί και ο απότακτος είχαν αναλάβει έναν από τους βασικούς τομείς- πυρήνες της συμμορίας παρέχοντας προστασία από ελέγχους των διωκτικών αρχών. Έναντι μεγάλης αμοιβής αναλάμβαναν να πληροφορούν τους υπεύθυνους της συμμορίας σε περίπτωση ελέγχου, καθώς και να συντονίζουν την έκδοση αδειών διαμονής και εργασίας γυναικών μέσω συγκεκριμένων αστυνομικών υπηρεσιών.

Η εγκληματική συμμορία ήταν χωρισμένη σε πέντε τομείς και τα μέλη της είχαν συγκεκριμένες δραστηριότητες, που περιλάμβαναν τον έλεγχο οκτώ νυχτερινών κέντρων (striptease) στην Αθήνα και ενός παρόμοιου κέντρου διασκέδασης στη Γερμανία. Επίσης, τα στελέχη της συμμορίας σχεδίαζαν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους προετοιμάζοντας τη λειτουργία δύο ακόμα κέντρων διασκέδασης, στο Περιστέρι και στη Ρόδο.

ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ...ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ...ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ...
ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΟΥ...

ΠΡΕΖΑ TV
9-7-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αντε να βγει καμια μανα τους και να αρχιζει να κλαιει στα καναλια για το ποσο καλο παιδι ειναι ο γιος της και δεν υπαρχει περιπτωση να εχει κανει κατι τετοιο.

ουστ καθαρματα, μεσα στη φυλακα να σας κανουν τον πατο σαν 2ευρω οταν μαθουν τι εισασταν εξω...

λαθαριστε την κοινωνια απο τους μπατσους τωρα.............

Ανώνυμος είπε...

η λέξη διαφθορά
έχει χάσει την έννοια της
με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα

κατά το :"όταν βγήκε το συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο"

Το Korruption στην Αγγλική ή την Γερμανική με κάνει πλέον να νιώθω την έννοια της λέξης λίγο.