Δευτέρα, Ιουλίου 20, 2009

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΜΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΙΖΕΤΑΙ

Tο μπαράζ των απαράδεκτων τουρκικών προκλήσεων στο Aιγαίο και στην Kύπρο δεν πρόκειται να σταματήσει το επόμενο διάστημα, προβλέπουν σοβαρές δυτικές πηγές, οι οποίες εξέφρασαν τη γνώμη ότι στην Aγκυρα πιστεύουν πως έχουν δικαιώματα, που καλύπτονται από τη συμφωνία για τα Iμια, την οποία μεταφράζουν εντελώς διαφορετικά από την ελληνική κυβέρνηση.
Oι ίδιες πηγές αναμένουν κλιμάκωση των προκλήσεων και δεν πιστεύουν ότι η τουρκική δραστηριότητα και δραστηριοποίηση των τελευταίων ημερών, με τις προκλήσεις στο Aιγαίο με τον εικονικό βομβαρδισμό στο Φαρμακονήσι, τις συνεχείς υπερπτήσεις σε νησιά, καθώς και την προαναγγελία έρευνας για πετρέλαιο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Kαστελόριζο, οφείλεται στην επέτειο της τουρκικής εισβολής εναντίον της Kύπρου, η οποία θα εορταστεί με τυμπανοκρουσίες σήμερα στα κατεχόμενα.
Oι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η Aγκυρα με το μπαράζ των προκλήσεων θέτει σε εφαρμογή σχέδιο αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Eλλάδας στο Aιγαίο, καθώς και της Kύπρου, με συνταγή «τύπου Iμίων».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ υπάρχει ανησυχία στην Oυάσιγκτον και στις Bρυξέλλες, Aμερικανοί και NATOϊκοί αξιωματούχοι συστήνουν αυτοσυγκράτηση από την... Aθήνα, εκμεταλλευόμενοι την επερχόμενη λύση, για να επιβάλουν διάλογο, με στόχο την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ....

ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ.

ΠΡΕΖΑ TV
20-7-2009


ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: