Σάββατο, Ιουλίου 25, 2009

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

Μέχρι και 1.500 ευρώ καλούνται να καταβάλλουν οι καρκινοπαθείς, ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, για τις ακτινοθεραπείες, εξαιτίας της μη ανανέωσης της σύμβασης του Ταμείου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Επικίνδυνη έως εγκληματική σε βάρος της ζωής πολλών καρκινοπαθών της Θεσσαλίας και των γύρω περιοχών είναι η μεγάλη καθυστέρηση που σημειώνεται στην ανανέωση της σύμβασης της διοίκησης του ΙΚΑ με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για τις ακτινοθεραπείες. Ετσι, εδώ και ένα μήνα, εξαιτίας της προκλητικής αδιαφορίας των αρμοδίων οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, για να την κάνουν, πρέπει να πληρώσουν από 1.000 έως 1.500 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΙΚΑ έχει ενημερωθεί εγγράφως από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εδώ και καιρό για την ανανέωση της σύμβασης, που αφορά στην κάλυψη εξετάσεων και σε άλλες ιατρικές πράξεις.

Γίνεται ολοφάνερο, για μια ακόμα φορά, ότι στα πλαίσια της εμπορευματοποίησης του αγαθού της υγείας, η ζωή των καρκινοπαθών, όπως και πολλών άλλων ασθενών, «παίζεται κορόνα - γράμματα». Γιατί πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν και τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή τους, αλλά και όσοι καταφέρνουν να βρουν χρήματα υπόκεινται σε ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία μέχρι να τα ξαναπάρουν πίσω από το ΙΚΑ.

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ...ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ...
ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ...
ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ...

ΠΡΕΖΑ TV
25-7-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

prosfata xreiastike kai gw na plhrwsw ena megalo xrhmatiko poso gia na eksagorasw thn ugeia mou. o xeirourgos tou dhmosiou nosokomeiou ths polhs mou den me analamvane. an de to zhsei kapoios den mporei na katalavei poso apanthropo einai na prepei na plhrwseis gia na gineis kala. kai an ta exeis ola kala an den ta exeis ti ginetai? gi autous pou eferan ta dhmosia nosokomeia s auto to xali ena exw na pw. na to vroun mprosta tous.