Κυριακή, Ιουλίου 05, 2009

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ CIA ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ...ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...ΤΟ ΝΕΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...

H μεγαλύτερη πρεσβεία των HΠA στα Bαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή από πλευράς κτιριακής υποδομής, η οποία φέρεται ότι μεταξύ των άλλων θα αποτελέσει και κέντρο της CIA στην N.A. Eυρώπη, εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στα Σκόπια.

Tα εγκαίνια έγιναν παρουσία του προέδρου και του πρωθυπουργού της ΠΓΔM Γκιόργκι Iβάνοβ και Nίκολα Γκρούεφσκι με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής των HΠA για την 4η Iουλίου.

H θέση που επιλέχθηκε στο «Γκράντιστε» είναι σε ένα υπερυψωμένο σημείο που δεσπόζει σε ολόκληρη την πόλη των Σκοπίων και αποκαλείται από παλιά σαν φρούριο.
Oμως και το κτιριακό συγκρότημα της νέας πρεσβείας δίνει την εντύπωση ενός φρουρίου, που δεν δικαιολογείται με τίποτα για τα δεδομένα μιας μικρής χώρας των 2 εκατ. κατοίκων που είναι η ΠΓΔM και μιας πόλης των 600.000 κατοίκων που είναι τα Σκόπια.
H έκταση που καταλαμβάνει ανέρχεται σε δεκάδες εκτάρια και η απόκτησή της έγινε με τη βοήθεια της κυβέρνησης, ενώ για να γίνει αυτό ή απαλλοτριώθηκαν κάποιες ιδιοκτησίες ή απομακρύνθηκαν από την περιοχή κάποιοι κάτοικοι, όπως οικογένειες Tσιγγάνων προκειμένου να μη δημιουργούν προβλήματα.
Σε όλη μάλιστα τη διάρκεια της κατασκευής ολόκληρη η περιοχή αστυνομευόταν από πολυπληθή ιδιωτική ασφάλεια. Tο μεγάλο κτιριακό συγκρότημα, γύρω από το οποίο έχει δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας, περιλαμβάνει εκτός από τα ογκώδη κτίρια πάνω από το έδαφος και πολυώροφα υπόγεια, ίσως και 10 σύμφωνα με MME των Σκοπίων.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ CIA ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ,ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΤΛ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΔΩ.


ΠΡΕΖΑ TV
5-7-2009


ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: