Κυριακή, Ιουλίου 05, 2009

ΣΤΑ 11,5 EURO πΗΓΑΝ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ...ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΡΙΓΑΝΗ ΠΑΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ!!!!

Μετά τις αυστηρότατες απαγορεύσεις του καπνίσματος, η αυστραλιανή κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να διπλασιάσει την τιμή των τσιγάρων, για να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι καπνιστές.
Σήμερα, ένα πακέτο 30 τσιγάρων κοστίζει 13,50 δολάρια Αυστραλίας (7,70 ευρώ), ενώ αν, τελικά, η κυβέρνηση αποφασίσει να αυξήσει τη φορολογία τους, η τιμή θα ανεβεί, αρχικά, στα 16,50 δολ (9,40 ευρώ) και, στη συνέχεια, στα 20,15 δολ (11,50 ευρώ).
Η αύξηση του φόρου θα είναι περίπου 17,5 σεντς (δέκα ευρωλεπτά) για το κάθε τσιγάρο και αναμένεται να αποφέρει στην κυβέρνηση 1,97 δισ δολ (1,12 δισ ευρώ) ετησίως, ποσόν που, σύμφωνα με το αντικαπνιστικό λόμπι, πρέπει να χρησιμοποιηθεί για προληπτικά προγράμματα υγείας.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν μέρος έκθεσης που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Υγείας και την οποία μελετά η υπουργός, Νίκολα Ρόξον, που αναφέρει ότι, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των καπνιστών στο 9% μέσα στην επόμενη δεκαετία, η κυβέρνηση πρέπει να τα υιοθετήσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, οι καπνιστές υπολογίζονται στα 3 εκατομμύρια, ενώ η έκθεση αναφέρει ότι τα μέτρα αν, τελικά, εφαρμοστούν θα αποτρέψουν 183.000 παιδιά να ξεκινήσουν το κάπνισμα.
Εκτός από την "τσουχτερή" αύξηση στην τιμή των τσιγάρων, τα μέτρα συμπεριλαμβάνουν και την αλλαγή της συσκευασίας τους.
Προτείνεται τα πακέτα να είναι ομοιογενή για όλα τα τσιγάρα και οι προειδοποιήσεις όσον αφορά τις επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία να καταλαμβάνουν το 90% της επιφάνειας του πακέτου.

Μετά τη γνωστοποίηση της πιθανής επιβολής των παραπάνω αυστηρών μέτρων κατά του καπνίσματος, άμεση ήταν η αντίδραση των καπνοβιομηχανιών που απειλούν ακόμα και με προσφυγή στα δικαστήρια αν, τελικά, η κυβέρνηση προχωρήσει στην υιοθέτησή τους.
Η καπνοβιομηχανία Philip Morris (Φίλιπ Μόρις), σε έγγραφη αναφορά της προς την κυβέρνηση, λέει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια καθολικής απαγόρευσης της διαφήμισης των τσιγάρων είναι παράνομη και η αύξηση της τιμής τους υπερβολική.

Η PHILIP MORIS ΒΕΒΑΙΑ,ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ THE INSIDER,ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ "ΑΤΥΠΗ" ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΗΣ,ΩΣΤΕ ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΑΡΚΑΣ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
5-7-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: