Τρίτη, Ιουλίου 21, 2009

ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Α N1H1...600-1000 ΝΕΚΡΟΙ,ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4000 ΑΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗ,5,5 ΕΚ.ΓΡΙΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ,ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Α N1H1 Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΠΑΝΩ 1000 ΠΤΩΜΑΤΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΤΑΔΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ...ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΦΤΕΡΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ...ΕΝΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ.

Εφιαλτικά σενάρια για την εξάπλωση της νέας γρίπης στην Ελλάδα προκύπτουν από πρόσφατα επιδημιολογικά μοντέλα, βάσει των οποίων τουλάχιστον ένας στους τρεις Έλληνες θα νοσήσει από το φθινόπωρο, σύμφωνα με τις χειρότερες εξελίξεις.

Σε έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας εκτιμάται ότι έως 4.400 ασθενείς θα χρειαστούν μονάδες εντατικής ή αυξημένης φροντίδας, πάνω από 10.000 θα πρέπει να έχουν αναπνευστήρες και περίπου 900.000 θα πρέπει να πάρουν αντιιικά φάρμακα.

Επιπλέον, πέρα από τη δυσθεώρητη οικονομική επιβάρυνση του συστήματος υγείας που μπορεί να φτάσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και των ασφαλιστικών ταμείων και των επιχειρήσεων που εκτιμάται στα 3 δισεκατομμύρια, σοβαρό πλήγμα εξαιτίας των απουσιών των εργαζομένων λόγω της γρίπης αναμένεται να δεχθούν και ζωτικές υποδομές για τη λειτουργία της χώρας, όπως οι μεταφορές, οι τηλεπικοινωνίες, η ηλεκτροδότηση. «Απ΄ όσο γνωρίζουμε δεν έχουν προς το παρόν εκπονηθεί σχέδια ετοιμότητας ομαλής λειτουργίας αν και εφόσον απουσιάσει ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός προσωπικού», υποστηρίζουν εκπρόσωποι εργαζομένων στον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και τον ΟΣΕ.

ΣΥΜΦΩΝΑ με έρευνα που εκπόνησε ο κ. Νίκος Μανιαδάκης από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), σε περίπτωση που νοσήσει το 40% του ελληνικού πληθυσμού τα νοσοκομεία θα επιβαρυνθούν κατά 125 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε φάρμακα, επισκέψεις σε γιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις θα δαπανηθούν άλλα 75 εκατομμύρια ευρώ. «Εκτιμούμε ότι κατά μέσο όρο 44.000 Έλληνες- το 1% αυτών που θα κολλήσουν τη νέα γρίπη- θα χρειαστούν περίθαλψη. Από αυτούς υπολογίζεται ότι το 20-30% θα πρέπει να έχει αναπνευστική υποστήριξη, ενώ το 5-10% αναμένεται πως θα χρειαστεί να ενταχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Μανιαδάκης. Και ενώ η έρευνα εκτιμά ότι από 2.200 έως 4.400 Έλληνες πιθανώς να μπουν σε εντατικές, με το βάρος να πέφτει σε μονάδες της πρωτεύουσας, αξιόπιστες πηγές από το σύστημα υγείας αναφέρουν ότι στην Αττική «μπορεί να υπάρχουν 5 κλίνες διαθέσιμες κάθε ημέρα, όμως υπάρχει και περίπτωση μέσα στην ίδια ημέρα να έχουμε λίστα αναμονής που να φτάνει τα 20-25 άτομα». Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΣΔΥ, σε περίπου 900.000 ασθενείς θα πρέπει οπωσδήποτε να χορηγηθούν αντιγριπικά, ενώ το ποσοστό των παιδιών που θα νοσήσουν θα είναι μεγαλύτερο απ΄ ό,τι άλλων ηλικιακών ομάδων. «Η μεγάλη επίπτωση στην ελληνική οικονομία θα προκύψει από τις χαμένες εργατοώρες λόγω του ότι περίπου το 40% του εργαζόμενου προσωπικού αναμένεται να απουσιάσει από την εργασία του για πέντε έως επτά ημέρες, συν μία με δύο ημέρες για προληπτικούς λόγους αφού έχει αναρρώσει. Το κόστος απώλειας παραγωγικότητας συνολικά υπολογίζεται στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ- και αυτό παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ήπιας μορφής γρίπη. Μέρος αυτής της απώλειας παραγωγικότητας θα επιβαρύνει τους ασφαλιστικούς οργανισμούς», επισημαίνει ο κ. Μανιαδάκης. Ο ίδιος τονίζει ότι είναι τέτοια η φύση της νέας γρίπης και τόσο μεγάλη η οικονομική επιβάρυνση, που ο εμβολιασμός του πληθυσμού- μόλις κυκλοφορήσει το εμβόλιο και αφού έχει πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις ασφάλειας- ενδείκνυται και από οικονομικής πλευράς, καθώς το κόστος του υπολογίζεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ για το σύνολο του πληθυσμού. «Μπορεί με τον εμβολιασμό να επιβαρύνεται το σύστημα υγείας, όμως θεωρώντας ότι θα μειώσει κατά 70-80% τον αριθμό των κρουσμάτων ταυτόχρονα θα μειωθεί κατά πολύ το κόστος από την απώλεια παραγωγικότητας αλλά και από την περίθαλψη των νοσούντων», λέει ο κ. Μανιαδάκης. ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ στο χειρότερο σενάριο εξάπλωσης της νέας γρίπης φαίνεται πως είναι οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, όπως ο ΟΤΕ, ο ΟΣΕ και η ΔΕΗ.

«Απ΄ όσο γνωρίζω δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης», επισημαίνει στα «ΝΕΑ» ο κ. Νίκος Φωτόπουλος, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ενώ ο κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, επισημαίνει πως «όχι μόνο δεν υπάρχει σχέδιο ετοιμότητας για τις απουσίες εξαιτίας της νέας γρίπης, αλλά ήδη έχουμε ελλείψεις σε προσωπικό.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα εφιαλτικά σενάρια, οδεύουμε προς παράλυση». Στην ίδια σχεδόν κατάσταση βρίσκεται και ο ΟΤΕ σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Μπρόφα, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΜΕ ΟΤΕ.

«Όταν διαπιστώσαμε ότι είχαμε δύο κρούσματα της νέας γρίπης στο διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ, ζητήσαμε να εγκατασταθούν θερμικές κάμερες. Ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα», λέει ο κ. Μπρόφας.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΓΕΛΑΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
ΑΨΟΥ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ...ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ!!!!

ΠΡΕΖΑ TV
21-7-2009


πρωτο θεμα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι Πρέζα, αυτό είναι κάρβουνο μετά συγχωρήσεως. Όχι άλλο κάρβουνο, ή δεν έχεις εννοήσει πως η γρίππη του κάρβουνου έχει χτυπήσει γερά εδώ και δεκαετίες την κοινή γνώμη;

Ανώνυμος είπε...

mia gripi san oles tis alles einai tipota perisotero . isos na pethanoun kai kapioi alla stin ellada panta olo kai kapoios pethene apo tin gripi............siga min tous pistepsoume tromazoun ton kosmo to poli na pethanoun kamia dekaria me eikosi atoma pou exoun kai alla provlimata igeias kai me tin gripi tha tous parei mazi tous o arxagelos ...............anteksame ta kotopoula ..................anteksame tis agelades...................... antexoume ton karamali anteksame ton simiti tin mitsotaki kai tosous alous sta gourounakia tha kolisoume? siga ta oa