Δευτέρα, Ιουλίου 20, 2009

ΑΝΑΣΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ NEW FABRIS ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΖΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΦΙΑΛΕΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ...ΚΡΙΜΑ...

Ανέστειλαν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου “New Fabris” στο Σατελερό της κεντρικής Γαλλίας, οι οποίοι είχαν ζώσει την περασμένη εβδομάδα με φιάλες υγραερίου το εργοστάσιο, απειλώντας να το τινάξουν στον αέρα.
Το συνδικάτο των εργαζομένων αποφάσισε να αποσύρει τα εύφλεκτα υλικά από την περίμετρο της βιομηχανικής μονάδας, σε μια ένδειξη καλής πίστης, ενόψει του διαλόγου που θα έχουν εντός των επομένων ημερών με το Γάλλο υπουργό Βιομηχανίας, Κριστιάν Εστροζί.

Η “New Fabris” κατέρρευσε στις αρχές του μήνα υπό το βάρος της διεθνούς οικονομικής κρίσης, καθώς τόσο η Peugeot όσο και η Renault, ανέστειλαν τις παραγγελίες τους προς την εταιρεία, σε μια προσπάθεια να περικόψουν τις δαπάνες τους. Εντούτοις, η απόφαση αυτή οδήγησε τουλάχιστον 366 άτομα στην ανεργία, πολλά από τα οποία ήθελαν λίγο μόλις καιρό προκειμένου να βγουν στη σύνταξη.
Η γαλλική κυβέρνηση χαρακτήρισε, από την πλευρά της, θετική την αναστολή των κινητοποιήσεων.

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΚΡΑΙΕΣ "ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ" ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΎΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ,ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ,ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
20-7-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: