Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2009

Ο NICOLA SARKOZY ΧΡΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ" ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗΤΗ..ΕΤΣΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...

Η αποκάλυψη ότι ο Νικολά Σαρκοζί χρηματοδοτούσε δημοσκοπήσεις, οι οποίες δημοσιεύονταν στον φιλοκυβερνητικό Τύπο ως ανεξάρτητες έρευνες, αναστατώνει την πολιτική ζωή της Γαλλίας. Οι Σοσιαλιστές κάνουν λόγο για «σκανδαλώδη συνωμοσία». Την ίδια ώρα, όμως, σπαράσσονται από τις εσωτερικές τους έριδες- τόσο που 200 βουλευτές του κόμματος έκαναν μια απεγνωσμένη έκκληση: «Παύσατε πυρ!»
Περίπου 1,5 εκατ. ευρώ έχει πληρώσει τα τελευταία δυο χρόνια το γραφείο του Νικολά Σαρκοζί στο Μέγαρο των Ηλυσίων για την πραγματοποίηση δημοσκοπήσεων. Περίπου οι μισές από αυτές ήταν ίδιες και απαράλλαχτες με αυτές που δημοσιεύθηκαν σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες. Στην καλύτερη περίπτωση, παρατηρεί η εφημερίδα «Ιndependent», το προεδρικό μέγαρο δαπάνησε χρήματα των Γάλλων φορολογουμένων για τη διενέργεια δημοσκοπήσεων οι οποίες αγοράστηκαν και δημοσιεύθηκαν και από τα μέσα ενημέρωσης. Στη χειρότερη, η χρηματοδότηση μπορεί να θεωρηθεί ένας τρόπος επηρεασμού των δημοσκοπήσεων, οι οποίες δημοσιεύθηκαν ως ανεξάρτητες έρευνες από την κεντροδεξιά εφημερίδα «Le Figaro» και το τηλεοπτικό δίκτυο LCΙ. Το προεδρικό μέγαρο χρηματοδότησε επίσης 14 δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύθηκαν σε άλλα έντυπα.

Σε ανακοίνωσή του, το Σοσιαλιστικό Κόμμα έκανε λόγο για «σκανδαλώδη συνωμοσία» ανάμεσα στο προεδρικό μέγαρο και μερίδα των μέσων ενημέρωσης. Το Μέγαρο των Ηλυσίων απέκρουσε την κατηγορία, απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για διεξαγωγή έρευνας από τη Βουλή και επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός: «Παραγγείλαμε δημοσκοπήσεις. Εάν οι εφημερίδες αγόρασαν τις ίδιες, τι να κάναμε εμείς;», δήλωσε ο σύμβουλος του Σαρκοζί, Κλοντ Γκεάντ. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του UΜΡ, του κόμματος του Γάλλου προέδρου, υποστήριξε ότι το προεδρικό μέγαρο κινείται με «απόλυτη διαφάνεια» και κατηγόρησε για «εκδήλωση μοχθηρίας» την αντιπολίτευση.

Η αποκάλυψη, η οποία έγινε έπειτα από τον τυπικό έλεγχο του γαλλικού Ελεγκτικού Συνεδρίου στα έξοδα της προεδρίας, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και στους κόλπους της «Le Figaro», μιας εφημερίδας που υποστηρίζει τον Νικολά Σαρκοζί, αλλά οι δημοσιογράφοι της υπερηφανεύονται για την πολιτική τους ανεξαρτησία. Ο διευθυντής της εφημερίδας, Ετιέν Μουγκότ, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται από τη «Le Figaro» κάθε δεκαπέντε ημέρες χρηματοδοτούνται από το Μέγαρο των Ηλυσίων σημειώνοντας ότι η εφημερίδα έχει υπογράψει ένα ετήσιο συμβόλαιο με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Οpinion Way. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι εξέφρασαν την «έκπληξή τους» και κάλεσαν τη διεύθυνση της εφημερίδας να «θέσει ένας τέλος στις συμπαραγωγές που ζημιώνουν την αξιοπιστία τους». Η Οpinion Way έχει κατηγορηθεί από στελέχη της κεντροαριστεράς ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον πρόεδρο Σαρκοζί, κάτι που η εταιρεία αρνείται επιμόνως.

ΕΛΕΟΣ...ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ,ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΕΣΤΗΝΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ;;;
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΣΚΑΣΜΟ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
22-7-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: