Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2009

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ;;;;;

Βουτιά 5%- 10% σημείωσαν οι τιμές των ακινήτων στην Αττική κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η πτώση έφθασε ή και ξεπέρασε το 20%.

Χαμηλή ζήτηση, απούλητα σπίτια, αλλά και ευκαιρίες συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν την εικόνα της αγοράς και όλα δείχνουν ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του έτους. Αυτό προκύπτει από την καθιερωμένη εξαμηνιαία έρευνα της αλυσίδας κτηματομεσιτικών γραφείων Αspis Real Εstate, που συγκεντρώνει τα στοιχεία από 770 αγοραπωλησίες κατοικιών που έγιναν από την αρχή του έτους μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Τη μεγαλύτερη υποχώρηση, σε μέσους όρους, σημειώνουν τα ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας (10%), καθώς επίσης στα ανατολικά και νότια προάστια (8%), ενώ κατά 4,75% υποχωρούν οι τιμές στα δυτικά προάστια, 5,25% στα βόρεια και 5,3% στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Αν και, όπως λένε οι ειδικοί, μετά το πολύ κακό πρώτο δίμηνο στην αγορά, από τον Μάρτιο και μετά ο όγκος των συναλλαγών άρχισε να αυξάνεται, συνολικά στο εξάμηνο καταγράφονται μεμονωμένες περιπτώσεις ακινήτων με μειώσεις τιμών που φτάνουν σε 29% στη Γλυφάδα, 28% στην Πλάκα, 25% στα Σεπόλια, 25% στο Κορωπί, 17% στην Τερψιθέα και στο Πέραμα, 16% στην Ελευσίνα και στην Πλατεία Αττικής, 15% στη Ραφήνα, 14% στη Λυκόβρυση και 13% στη Δροσιά.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ "ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΕΙ" ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΉΡΙΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ,ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΤΛ..
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ...
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ...
ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ,ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
22-7-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: