Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2009

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS.ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ...

Παίζει με τα λόγια. Και σε αυτό το παιχνίδι αποδεικνύεται άσος ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με γνώστη του θέματος ο οποίος θέλει να μείνει ανώνυμος, από τις εξετάσεις του στην Εισαγγελία Ι του Μονάχου. « Μιλάει πολύχωρίς να λέει τίποτε » λέει. Το «τίποτε» είναι βέβαια σχετικό. Ο κ. Χριστοφοράκος αποκάλυψε ήδη στην ανακρίτρια Χίλντεγκαρτ ΜπόιμλερΧεσλ τα ονόματα δύο ελλήνων πολιτικών στους οποίους παράδωσε στο παρελθόν «μαύρο χρήμα»- τον Γιάννη Βαρθολομαίο της Νέας Δημοκρατίας και τον Θεόδωρο Τσουκάτο του ΠαΣοΚ. Παράλληλα αναφέρθηκε και σε άλλους πολιτικούς, τα ονόματα των οποίων όμως παραμένουν στο συρτάρι της εισαγγελέως.

Μόνο που οι αποκαλύψεις αυτές είναι προφανώς επουσιώδεις για την κυρία Μπόιμλερ-Χεσλ, η οποία θέλει πριν απ΄ όλα «σκληρά πειστήρια» εναντίον γερμανών μάνατζερ. Και αυτό εν όψει της επικείμενης δίκης του πρώην γενικού οικονομικού διευθυντή του τμήματος Τηλεπικοινωνιών ΙCΝ της Siemens Μίχαελ Κουτσενρόιτερ , ο οποίος, ως «υπερδιευθυντής» των μαύρων ταμείων, έδινε τις εντολές για την αποστολή χρήματος από τα μαύρα ταμεία στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Ηellas. Ο τελευταίος δεν φάνηκε όμως πολύ «εποικοδομητικός». « Ο Χριστοφοράκος καταφέρθηκε με τις ώρες εναντίον του Κουτσενρόιτερ, είπε μόνο γνωστά πράγματα » πρόσθεσε ο ίδιος. « Η εισαγγελέας έδινε την εντύπωση ότι χάνει την ώρα της ».

Ο Στέφαν Κουρσάβε, εκ των συνηγόρων του κ. Χριστοφοράκου, δίνει βέβαια μια διαφορετική εικόνα των δρώμενων. « Ο πελάτης μου ονομάζει όλα τα πρόσωπα που του ζητεί η εισαγγελέας » λέει. « Τα μόνα που δεν αναφέρει είναι τα ονόματα ενεργών ελλήνων πολιτικών. Αυτό το διαβεβαιώνω κατηγορηματικά. Εχει ονοματίσει μόνο δύο έλληνες πολιτικούς, έναν νεκρόκαι έναν που δεν βρίσκεται πλέον εν ενεργεία ». Τα κόμματα στα οποία έχουν δοθεί χρήματα, προσθέτει, δεν θέλει να τα ονομάσει. Αυτά προκύπτουν όμως, αυτομάτως, από τα ονόματα των αναφερθέντων πολιτικών.

Ο ίδιος δικηγόρος περιγράφει διαφορετικά και την τακτική του πελάτη του έναντι της εισαγγελέως. « Ο κ. Χριστοφοράκος έχει εντελώς θετική στάση » λέει. « Γι΄ αυτό και η ανάκριση έχει προχωρήσει πολύ. Πιστεύω ότι σε μία, το πολύ σε δύο εβδομάδες θα έχουμε μια δικαστική απόφαση και μάλιστα για όλα τα αδικήματα που τον κατηγορούν στην Ελλάδα ».

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι, όμως, πώς θα μπορέσει να προχωρήσει μια τέτοια δίωξη χωρίς να έχει παραδεχθεί ο ίδιος- όπως συμβαίνει ως τώρα- την παραμικρή ενοχή. « Αντί να παραδεχθεί τα αδικήματά του, ο Χριστοφοράκος παριστάνει την αθώα περιστερά. Δεν λέει ούτε μία κουβέντα, δεν δίνει ούτε ένα χαρτί που θα τον ενοχοποιούσε πραγματικά » λέει ο ίδιος γνώστης. « Αυτό είναι όμως παιχνίδι με τη φωτιά, όχι μόνο επειδή η εισαγγελέας δεν έχει απεριόριστη νευρική αντοχή, αλλά και επειδή, και να θέλει, δεν θα έχει τίποτε στο χέριγια να τον στείλει στο δικαστήριο ».

O χρόνος δουλεύει πάντως εναντίον του. « Η απόφαση για την παράδοσή του στην Ελλάδα θα έχει εκδοθεί σε 3-4 εβδομάδες », λέει γνωστός νομομαθής στο Μόναχο. « Αν δεν αλλάξει τακτική και δεν προσφέρει έγκαιρα ικανές αποδείξεις ενοχής, τότε τον βλέπω σύντομα στο αεροπλάνο για την Αθήνα ».

Ο μόνος που φαίνεται πάντως να χαίρεται πραγματικά μέσα σε αυτή την «αναπουμπούλα» είναι ο δεύτερος φυγόδικος του Μονάχου, ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens Ηellas Χρήστος Καραβέλας. Από τότε που συνελήφθη ο κ. Χριστοφοράκος, τα μέσα ενημέρωσης δεν δίνουν την παραμικρή σημασία στο όνομά του. Οχι όμως οι Αρχές. Οι φύλακες αγρυπνούν. « Τον καταζητούμε σήμερα με την ίδια έντασηπου είχαμε και στην αρχή », λέει ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας του Μονάχου Αλφονς Ομπερμάγερ. « Εγγύηση για τη σύλληψή του δεν υπάρχει. Η σύλληψη του Χριστοφοράκου, όμως, δείχνειότι είμαστε πολύ αποτελεσματικοί ».

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ,ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ,ΩΣΤΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
9-7-2009


vima

Δεν υπάρχουν σχόλια: