Δευτέρα, Αυγούστου 24, 2009

150 ΣΠΙΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ...ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΙΚΟΥΣ


Εκατόν πενήντα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική, σύμφωνα με τήν πρώτη καταγραφή απο τα συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ και της Νομαρχίας. Οπως ανακοινώθηκε, με εντολή του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ (ΥΑΣ) άρχισε την καταγραφή ζημιών σε κτίσματα. Σε συνεργασία με τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και τους δήμους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, η συγκεκριμένη υπηρεσία κατέγραψε τους οικισμούς στους οποίους προκλήθηκαν ζημιές σε κτίσματα και έγινε μια πρώτη εκτίμηση. Σύμφωνα με αυτή, ζημιές έχουν υποστεί περίπου 150 σπίτια. Αύριο, Τρίτη, τριάντα Επιτροπές Μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ θα ξεκινήσουν τη συστηματική και πλήρη καταγραφή των ζημιών στα κτίσματα των οικισμών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

Παραλληλα,αιτήσεις στους ΟΤΑ της περιοχής τους, προκειμένου να διενεργηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο αυτοψία, από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ) του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη χορήγηση συνδρομής στεγαστικής αποκατάστασης, μπορούν να υποβάλουν από αύριο, Τρίτη, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στους δήμους Μαραθώνα, Αγ. Στεφάνου, Διονύσου, Παλλήνης, Ν. Μάκρης, Γέρακα, Άνοιξης, Δροσιάς και τις κοινότητες Γραμματικού, Βαρνάβα, Ροδόπολης, Σταμάτας, Πικερμίου, Καπανδριτίου, Ανθούσας, που επλήγησαν από την φωτιά. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, στις περιπτώσεις που τα κτήρια έχουν καταστεί μη κατοικήσιμα, λόγω των βλαβών από την πυρκαγιά, ο αντίστοιχος δήμος ή η κοινότητα, θα χορηγεί βεβαίωση στους ενδιαφερόμενους για τη φιλοξενία τους σε εγκαταστάσεις, που έχουν τεθεί στη διάθεση της Νομαρχίας.

ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

ΠΡΕΖΑ TV
24-8-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: