Δευτέρα, Αυγούστου 24, 2009

ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ ΚΑΙ ΣΑΡΑΛΙΩΤΗΣ

Στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο παραπέμπονται να δικαστούν ως υπαίτιοι για το θάνατο του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, οι ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης.


Σύμφωνα με το βούλευμα ήταν εντελώς αδικαιολόγητη η χρήση πυροβόλου όπλου.

Το Συμβούλιο Εφετών επικύρωσε την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Έκρινε ότι ο Κορκονέας πρέπει να παραπεμφθεί για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και για απλή συνέργεια σε αυτήν ο Σαραλιώτης.

«Η ενσυνείδητη αδιαφορία που επέδειξε σε συνδυασμό με την σκόπευση που προηγήθηκε αδιακρίτως προς το πλήθος των συγκεντρωμένων πυροβολισμών, καταδεικνύει ότι, ενώ προέβλεψε ως ενδεχόμενη συνέπεια των πυροβολισμών του την θανάτωση κάποιων από τα άτομα, δεν απώθησε από τη συνείδηση του την εξεικόνιση του συγκεκριμένου εγκληματικού αποτελέσματος αλλά επιδοκίμασε την θανάτωση προσώπου», τονίζουν οι τρεις αρμόδιοι δικαστές, οι οποίοι χαρακτηρίζουν εντελώς αδικαιολόγητη τη χρήση πυροβόλου όπλου εκ μέρους του Επ.Κορκονέα.

Ευθύνες επιρρίπτονται και στο Β.Σαραλιώτη (απέρριψαν, το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους). Το Συμβούλιο Εφετών επισημαίνει: «Η συμπεριφορά του δεν υπολείπεται σε ποινική απαξία καθώς και αυτός αγνόησε την εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης. Η παρουσία του δεν ήταν παθητική αλλά ενεργητική και με εμφανή τα στοιχεία που υποδηλώνουν αυτονομία σκέψης και διακριτή πρωτοβουλία στη λήψη των αποφάσεων. Ενώ είχε επίγνωση της κατάστασης και της επικινδυνότητας που ενείχε η χρήση όπλων υπό αυτές τις συνθήκες όχι μόνο δεν απέτρεψε τον συνάδελφο του από την επίμεμπτη ενέργεια, αλλά διατήρησε τη θέση του παραπλεύρως αυτού, έχοντας μάλιστα θέσει το χέρι του στη θήκη του όπλου που έφερε ενώ είχε χαρακτηριστική στάση ετοιμότητας και επίδειξης ισχύος».


ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

ΠΡΕΖΑ TV
24-8-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΟΧΟΙ.