Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2009

18 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ 4G ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ!!!

ΗΕυρωπαϊκή Ενωση θα επενδύσει 18 εκατ. ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2010 στην έρευνα, θέτοντας τη βάση για τα μελλοντικά δίκτυα κινητών επικοινωνιών τέταρτης γενιάς (4G),
όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι Βρυξέλλες δείχνουν, λοιπόν, αποφασισμένες να ξεκινήσουν τη διαδικασία για τη χρηματοδότηση της προηγμένης τεχνολογίας LTE (Long Term Evolution), που θα επιτρέπει ταχύτητες κινητού Διαδικτύου έως και 10 φορές υψηλότερες από εκείνες
των υφιστάμενων δικτύων τρίτης γενιάς (3G).


Η LTE είναι η τεχνολογία που επιλέγουν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου για την επόμενη γενιά δικτύων κινητών τηλεπικοινωνιών κι αυτό οφείλεται επίσης σε μεγάλο βαθμό στη σημαντική χρηματοδότηση της έρευνας από την Ε.Ε. από το 2004 και μετά. Πριν από 25 χρόνια, το πρότυπο GSM αποτέλεσε τη βάση της σύγχρονης κινητής τηλεφωνίας. Το πρότυπο αυτό χρησιμοποιείται σήμερα από το 80% των δικτύων κινητών επικοινωνιών παγκοσμίως.
Κατά την Επιτροπή, το μέλλον της τεχνολογίας LTE διαγράφεται εξίσου λαμπρό, αφού η χρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε. έρευνα συνεχίζει να φέρνει την τεχνολογία αιχμής στην καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων.

Η τεχνολογία LTE αποτελεί την τελευταία ασύρματη τεχνολογία και επιτρέπει ταχύτητες κινητού Διαδικτύου έως και 100 megabites ανά δευτερόλεπτο, 10 φορές υψηλότερες από εκείνες των δικτύων 3G. Η τεχνολογία αυτή δοκιμάζεται επί του παρόντος από φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητών επικοινωνιών στη Φινλανδία τη Γερμανία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, τη Σουηδία και τη Βρετανία και αναμένεται ότι θα είναι εμπορικά διαθέσιμη στη Σουηδία και τη Νορβηγία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010.

ΚΑΛΗ Η ΕΡΕΥΝΑ...ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΡΕΕΕΕΕΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
21-8-2009

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: