Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2009

ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ....

Τις εικόνες ντροπής και τη δραματική κατάσταση που βιώνουν καθημερινά εκατοντάδες μετανάστες στα κρατητήρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, κατήγγειλε χθες με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα Νίκος Τσούκαλης.

Οπως καταγγέλλει ο κ. Τσούκαλης, οι συλλήψεις εκατοντάδων μεταναστών και η κράτησή τους στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος έχουν δημιουργήσει δραματικές καταστάσεις τόσο για τους ίδιους τους μετανάστες όσο και για τους εργαζόμενους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν κρύβουν την έντονη δυσφορία τους, γι' αυτό και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.

Η έλλειψη υποδομών φιλοξενίας των μεταναστών έχει δημιουργήσει απάνθρωπες συνθήκες κράτησης που δυσφημούν τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η ίδια απαράδεκτη και τραγική κατάσταση επικρατεί και στα κρατητήρια-τροχόσπιτα του Λιμεναρχείου της Πάτρας, «γεγονός το οποίο επανειλημμένα έχουμε επισημάνει με ερωτήσεις μας και οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε περίοπτη θέση σε όλο σχεδόν τον ευρωπαϊκό Τύπο».

«Επιβεβαιώνονται πλήρως οι θέσεις μας ότι η αποσπασματική δίχως συνολικό σχεδιασμό πολιτική διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει περιστασιακά έστω το ζήτημα, αλλά αντιθέτως το επιδεινώνει τόσο σε επίπεδο κοινωνικό όσο και ανθρωπιστικό.
Τραγική απόδειξη της επικοινωνιακής, δυστυχώς, πολιτικής σας είναι οι πληροφορίες που λαμβάνονται απ' όλες τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και από τις πρόσφατες εικόνες από τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων» - αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Τσούκαλης και ζητεί να εφαρμοστούν:

α) η ειλημμένη απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου για τη δημιουργία στην Πάτρα ανοικτού χώρου φιλοξενίας μεταναστών
β) η στελέχωση και αναδιοργάνωση της υπηρεσίας παραλαβής αιτημάτων ασύλου με όσα προβλέπονται σχετικά με τη νομική και ψυχολογική στήριξη των προσφύγων
γ) η αναγνώριση καθεστώτος προστασίας σε όλους τους πρόσφυγες και τη χορήγηση σ' αυτούς ταξιδιωτικών εγγράφων και
δ) η δημιουργία δομών διαχείρισης και υποστήριξης του ζητήματος των προσφύγων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

ΕΦΌΣΟΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ,ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

ΠΡΕΖΑ TV
21-8-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: