Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2009

ΑΚΟΜΗ 3 ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΝΕΔΡΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ...

Τρεις Βρετανοί στρατιώτες της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) σκοτώθηκαν στο νότιο Αφγανιστάν από βομβιστική επίθεση και από τα πυρά των ανταρτών που ακολούθησαν.
Οι στρατιώτες ταξίδευαν με όχημα στην επαρχία Χελμάντ, όταν έπεσαν σε ενέδρα Ταλιμπάν. Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας και από τα πυρά των ανταρτών, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της Βρετανίας, ενώ ένας τέταρτος άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Με αυτούς τους τρεις θανάτους αυξάνεται σε 18 ο αριθμός των ξένων στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στη χώρα αυτή κατά τις έξι πρώτες ημέρες του Αυγούστου, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα του Ίντερνετ icasualties.org, η οποία επιβεβαιώνει τη μεγάλη αύξηση που παρατηρείται εδώ και ενάμισι μήνα καθώς πλησιάζουν κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις.
Το νότιο Αφγανιστάν είναι ένα από τα οχυρά των Ταλιμπάν, και τα στρατεύματα της ISAF που επιχειρούν εκεί, κυρίως αμερικανικά, βρετανικά και καναδικά, προσπαθούν να ενισχύσουν την ασφάλεια ενόψει των προεδρικών και επαρχιακών εκλογών της 20ης Αυγούστου.

Η δύναμη των 100.000 ξένων στρατιωτών που βρίσκονται στο Αφγανιστάν, 62.000 εκ των οποίων είναι Αμερικανοί, έχασε 76 στρατιώτες τον Ιούλιο, αριθμός που αποτελεί απόλυτο ρεκόρ από την άφιξή τους στη χώρα στο τέλος του 2001 για να διώξουν τους Ταλιμπάν από την εξουσία, και 10 στρατιώτες τον Αύγουστο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα icasualties.
Συνολικά 250 ξένοι στρατιώτες έχουν ήδη σκοτωθεί φέτος στο πλαίσιο των διεθνών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, έναντι 294 που είχαν σκοτωθεί ολόκληρο το 2008, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

5 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 3 ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΦΕΡΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
7-8-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: