Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2009

60.000EURO ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟ Ν.ΦΑΛΗΡΟ...

«Καμπάνα» συνολικού ύψους 60.000 ευρώ, το υψηλότερο χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να επιβάλει νομάρχης, επέβαλε η Νομαρχία Πειραιά στη ΔΕΗ Α.Ε. για την αποθήκευση τεραστίων ποσοτήτων στερεών αποβλήτων αμιάντου στους χώρους του παλιού της εργοστασίου στο Ν. Φάληρο.

«Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που το κεντρικό κράτος και οι υπηρεσίες του δεν μεριμνούν για την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των πολιτών του», είπε ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας. Η διοίκηση της ΔΕΗ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη και τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, αλλά και να καταβάλει το επιβληθέν πρόστιμο.
Το υψηλό πρόστιμο επιβλήθηκε, όπως υποστηρίζει ο νομάρχης, καθώς η συνεχιζόμενη παραμονή των υλικών αμιάντων που έχουν προκύψει από την απαμιάντωση των παλιών κτιρίων του εργοστασίου-υλικά που σημειωτέον σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κατάλογο αποβλήτων χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα-γίνεται κατά παράβαση της χορηγηθείσας άδειας, χωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις και περιβαλλοντικές άδειες, γεγονός που συνιστά «καραμπινάτη» παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Την ύπαρξη των στερεών αποβλήτων αμιάντου είχε ανακαλύψει τον περασμένο Μάιο ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος με επιστολή του είχε ζητήσει την άμεση παρέμβαση του ΥΠΕΧΩΔΕ. Την ύπαρξη των ποσοτήτων αμιάντου είχε «τσεκάρει», μετά τις επιτόπιες έρευνες και ελέγχους και μικτό κλιμάκιο επιστημόνων, ενώ για την επιβολή του προστίμου ενημερώθηκε, εκτός της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, το ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς και οι ειδικοί επιθεωρητές περιβάλλοντος.
Να τονιστεί δε ότι μετά την ανακάλυψη του αμιάντου οι υπεύθυνοι φύλαξης της ΔΕΗ του παλιού εργοστασίου στο Ν. Φάληρο, είχαν καλέσει εξειδικευμένη ιδιωτική εταιρεία προκειμένου να καλυφθούν με νάυλον τα καρκινογόνα υλικά.

ΕΝ ΕΤΕΙ 2009 ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ,ΕΝΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ...ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑ!!!

ΠΡΕΖΑ TV
7-8-2009


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: