Κυριακή, Αυγούστου 09, 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΓΙΟΡΚΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ...

Ακόμη δύο βόμβες εξερράγησαν σήμερα στη Μαγιόρκα η μια εξ΄αυτών στο ίδιο σημείο όπου νωρίτερα είχε πυροδοτηθεί εκρηκτικός μηχανισμός.
Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ η βόμβα εξερράγη κοντά στο εστιατόριο της Πάλμα ντι Μαγιόρκα, που είχε σημειωθεί και η πρώτη έκρηξη.
Η τρίτη βόμβα εξερράγη στην κεντρική πλατεία της Μαγιόρκα και σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος.
Όπως έχει γίνει γνωστό δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες από τις εκρήξεις.

Σημειώνεται ότι η βασκική τρομοκρατική οργάνωση ΕΤΑ είχε προειδοποιήσει τηλεφωνικά και για τις δύο βόμβες και ο άγνωστος στο τηλέφωνο είχε μιλήσει για τρεις εκρήξεις βομβών.
Οι επιθέσεις συμπίπτουν με την 50η επέτειο από την ίδρυση της οργάνωσης, η οποία διεκδικεί ανεξάρτητο βασκικό κράτος, που θα περιλαμβάνει εδάφη της βόρειας Ισπανίας και της νοτιοδυτικής Γαλλίας.
Επίσης η ΕΤΑ περιλαμβάνεται στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, την οποία έχουν συντάξει η Ε.Ε και οι ΗΠΑ και κατηγορείται για περισσότερους από 820 θανάτους από το 1968.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Αλφρέντο Πέρεζ Ρουμπαλκάμπα, δεσμεύτηκε μετά τις τελευταίες επιθέσεις στη Μαγιόρκα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί ξανά με την ΕΤΑ και ότι θα νικήσει την οργάνωση με τη βοήθεια της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών.

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
9-8-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: