Σάββατο, Αυγούστου 29, 2009

ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ...ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ..ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Εμπρηστικός μηχανισμός, ο οποίος δεν έσκασε εντοπίσθηκε στο Γραμματικό, στο σημείο απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά την περασμένη Παρασκευή.
Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε δύσβατο σημείο όπου μόνο κάποιος πεζός ή εκτός δρόμου δίκυκλο θα μπορούσε να έχει πρόσβαση.
Στο συγκεκριμένο σημείο, όπου βρέθηκε ο μηχανισμός, λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου αναπτύσσονται ανεξέλεγκτοι στροβιλισμοί ανέμων ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί στην ευρύτερη περιοχή.

Έτσι, το σημείο τοποθέτησης δείχνει ότι υπήρχε γνώση όχι μόνο των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούσαν, αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, ενώ δείχνει και ότι οι εμπρηστές δεν είχαν στόχο την επίμαχη περιοχή του ΧΥΤΑ και τα μηχανήματα αλλά τη δημιουργία μιας χαοτικής κατάστασης, όπου λόγω των στροβιλισμών η φωτιά θα έφευγε σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Ο μηχανισμός εξετάζεται στα εγκληματολογικά της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, σοβαρές ευθύνες στον υπαρχηγό και τον περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος αποδίδει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της έρευνας του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τη φωτιά στο Γραμματικό.
Οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής ελέγχονται για κακή εκτίμηση της κατάστασης τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς.

Στο μεταξύ, θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η έκθεση - κόλαφος των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τον πρόεδρο της κοινότητας Σταμάτας και τον πρώην αντιπρόεδρο, αναφορικά με παράνομες εκχερσώσεις και επιχωματώσεις δημόσιας γης, αλλά και έκδοσης πλαστών βεβαιώσεων προς δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν αυθαίρετα.
Πάντως, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας Σταμάτης Κριεμάδης, τονίζει ότι κατηγορείται άδικα, επισημαίνοντας πως πρόκειται για 5.500 στρέμματα σε χωράφι του πατέρα του από το 1937, ενώ για την υδροδότηση είπε ότι δόθηκε η άδεια για ποιμνιοστάσιο.

ΜΑ ΚΑΛΑ...ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ...ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΠΟΥ ΜΙΑ ΠΕΡΙOΧΗ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΠ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΕΣΙΑ ΤΟΠΟΣ...ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΨΗΣΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΑΚΡΗ...ΟΠΟΥ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ;;;

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΣΕ ΚΑΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ...ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ...

ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
29-8-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι "πούστικια" αντιμετώπιση ! Δεν είναι επείγον να βρουν τους εμπρηστές από τα γκαζάκια τους φυσικά ? Για τους ίδιους λόγους ολιγωρούν στην αντιπυρική προστασια και παραμένουν αθέατοι οι σαμποτέρ, δεν είναι σαφές ? Και μιλώντας για προδοτικές φουστιές, αν συναινεί κάποιος στους εμπρησμούς και τους καλύπτει δεν ειναι άξιοε ...ανασκολοπισμού τουλάχιστον ?