Τετάρτη, Αυγούστου 12, 2009

ΠΛΗΡΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ...ΑΡΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Τέλος στις… χαμένες εξετάσεις και τη χρονοβόρα αναζήτηση ιατρικών φακέλων βάζει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού φακέλου των ασθενών στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”.
Πρόκειται για το πρώτο νοσοκομείο στην Ελλάδα που εφαρμόζει ολοκληρωμένα το σύστημα του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς. Αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί του νοσοκομείου μπορούν, χρησιμοποιώντας έναν ειδικό κωδικό, να παρακολουθήσουν ηλεκτρονικά την πορεία της υγείας των ασθενών τους, να αναζητήσουν πληροφορίες για το ιστορικό τους, αλλά και να καταγράψουν πληροφορίες, όπως πόσες φορές νοσηλεύτηκαν και τι εξετάσεις έκαναν.


“Το… χαρτί και το μολύβι ανήκουν ουσιαστικά στο παρελθόν για τους γιατρούς του νοσοκομείου μας. Τα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος είναι ταχύτερη και άμεση ενημέρωση του γιατρού, μειωμένος χρόνος διάγνωσης, λιγότερες χαμένες εξετάσεις, λιγότερες επαναλήψεις εξετάσεων, μείωση χρόνου νοσηλείας, απεξάρτηση από τους φακέλους του αρχείου και μείωση του φόρτου διαχείρισης”, εξηγεί στη “Μ” ο διευθυντής Πληροφορικής του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” Γεώργιος Ιωακειμίδης.
Παράλληλα αναφέρει ότι, εκτός από τις κλινικές που εφαρμόζουν τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, έχει ήδη προχωρήσει και εφαρμόζεται και η διασύνδεση με τα απεικονιστικά εργαστήρια του νοσοκομείου, καταργώντας έτσι τα φιλμ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι η ιατρική εικόνα από το ακτινολογικό εργαστήριο το ενδοσκοπικό εργαστήριο και το εργαστήριο πυρηνικής ιατρικής είναι πλέον διαθέσιμη σε κάθε γιατρό ηλεκτρονικά, μέσω του υπολογιστή του, συνοδευόμενη από το πόρισμα και το ενημερωτικό σημείωμα για την κατάσταση του ασθενούς.

Ήδη το “Παπαγεωργίου” διαθέτει χιλιάδες ηλεκτρονικούς φακέλους από ασθενείς που το έχουν επισκεφτεί είτε για εξετάσεις είτε για νοσηλεία. Όσο για το πληροφοριακό σύστημα που έχει εγκαταστήσει το νοσοκομείο, αυτό προέκυψε από κοινοτική χρηματοδότηση ύψους περίπου 1,2 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος “Κοινωνία της Πληροφορίας”.

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΑΡΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ,ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

ΑΡΑΓΕ,ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΡΗΤΟ;;;
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ;;;

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ...
ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΝΩ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ" Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Κ.Α...
ΔΙΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ...ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΆΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
12-8-2009


Ν.Μ,makthes

1 σχόλιο:

Ταχυδρόμος! είπε...

Κάθε αρχή και δύσκολη. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όμως..