Τετάρτη, Αυγούστου 12, 2009

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ

Τον πρώην γενικό διευθυντή της ΝΔ Γιάννη Βαρθολομαίο και τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Γείτονα, -ως εκπροσώπους της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ στη «συναλλαγή» Δημοσίου και Siemens, για την προμήθεια του C4I-, κατονομάζει στο ένταλμα επιβολής ποινής για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο το ειρηνοδικείο Μονάχου. Τα εμβάσματα που φέρονται να έφυγαν από τα ταμεία της Siemens προς τα δύο μεγάλα κόμματα, αγγίζουν σύμφωνα με πληροφορίες τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ρηγίλλης επιμένει ότι το σκάνδαλο αφορά το ΠΑΣΟΚ και δηλώνει ότι “στα ταμεία του κόμματος δεν έχει φτάσει ούτε ένα ευρώ” . Τη στρατηγική "το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, άπλετο φως στην υπόθεση" ακολουθεί η Ιπποκράτους, μετά και τη διάψευση του Κ. Γείτονα.

Στο ένταλμα αναφέρεται ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε συμφωνήσει στα τέλη του 2003 με τους Γ. Βαρθολομαίο και Κ. Γείτονα, ώστε να ασκήσουν την επιρροή τους σε δημόσιους υπαλλήλους προκειμένου να αποφασίσουν υπέρ των συμφερόντων της γερμανικής εταιρείας, ενεργώντας ακόμα και ενάντια στο καθήκον τους.

Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ, στο ένταλμα των δικαστικών αρχών τονίζονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: "Συμφωνήσατε, λοιπόν, σε διάφορες συζητήσεις, το αργότερο κατά τα τέλη του 2003, με τους ταμίες των μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα με τον Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ, τέως Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, ο οποίος μέσω του κόμματός του όπως και πριν είχε επιρροή επί των υφισταμένων υπηρεσιών και με τον Γιάννη Βαρθολομαίο της ΝΔ ότι θα παρείχατε στα από αυτούς εκπροσωπούμενα κόμματα, χρήματα της τάξεως συνολικά το λιγότερο διψήφιου νούμερου εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα θα έπρεπε να φθάσουν ισότιμα στα ταμεία των κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και από εκεί ενδεχομένως να μοιρασθούν περαιτέρω. Για τον σκοπό αυτό, οι δύο ταμίες, όπως από κοινού είχατε συμφωνήσει, θα ασκούσε ο καθένας κομματικά επί των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι ανήκαν στο δικό τους κόμμα την απαιτούμενη επιρροή, ώστε να παρακινήσουν τους υπαλλήλους αυτούς, την κρίση τους περί της απόφασης παραλαβής κατά τέτοιον τρόπο να χρησιμοποιούν, ώστε σε περιπτώσεις αμφιβολίας να αποφασίζουν υπέρ της εταιρίας Siemens ενδεχομένως και ενάντια στο καθήκον τους. Σύμφωνα με τον από κοινού με τον κ. Γείτονα και τον Γιάννη Βαρθολομαίο τεθέντα σκοπό σας, επετεύχθη αυτό στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε και ο κ. Γείτονας και ο Γιάννης Βαρθολομαίος άσκησαν σύμφωνα με την συμφωνηθείσα τακτική επί των αποφασιζόντων δημοσίων υπαλλήλων την του κόμματος του καθενός επιρροή. Οι αποφασίζοντες δημόσιοι υπάλληλοι το πήραν τουλάχιστον απόφαση, ότι ως αντάλλαγμα για την ευμενή και ενδεχομένως αντίθετη στα καθήκοντά τους ενέργεια κάθε φορά θα εφοδίαζαν οικονομικά το κόμμα του οποίου ήσαν μέλη".

Σε άλλο σημείο το ένταλμα σημειώνονται τα εξής: "Για την εκτέλεση των πληρωμών στα δύο κόμματα χρησιμοποιήσατε την εταιρία FAIRWAYS LTD του κ. Λέτσα, του οποίου η οικογένεια είχε στενές σχέσεις με την Siemens. Ο τελεσιδίκως καταδικασθείς Siekachek έστειλε από τα στη διάθεσή του υφιστάμενα "μαύρα ταμεία" τα ακόλουθα εμβάσματα στον ελβετικό λογαριασμό της FAIRWAYS LTD:

Την 05.08.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Tamarind, Την 06.08.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Electronic Technology, Την 02.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Weavind Tην 02.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Electronic Technology, Την 07.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Electronic Technology, Την 16.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Weavind, και την 07.10.2004 ένα ποσόν 250.000 - από την Weavind.
Από τα χρήματα αυτά τουλάχιστον 200.000 ευρώ προωθήθηκαν σε σας σε κάποιο μη εξακριβωμένο χρονικό σημείο μετά τα εμβάσματα αυτά. Σύμφωνα με την συμφωνηθείσα με τους ταμίες των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων τακτική παραδώσατε σε χρονικό σημείο μη επαρκώς εξακριβωμένο μέχρι το έτος 2005/2006 τα χρήματα στον Γιάννη Βαρθολομαίο, τον επικεφαλής οικονομικού της Νέας Δημοκρατίας και τον Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τελειωτική παραλαβή του έργου C4Ι"

Στο ένταλμα των γερμανικών αρχών ο κ. Χριστοφοράκος είναι κατηγορούμενος για "δύο πραγματικώς συρρέουσες περιπτώσεις δωροδοκίας φορέων δημόσιου λειτουργήματος ενός άλλου κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά συναυτουργία".

12 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS. 153 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ,ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΔΩΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Η SIEMENS ΛΑΔΩΝΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ,
ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.
ΤΟΣΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΌΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ,ΕΝΩ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ SIEMENS ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ.
ΠΡΕΖΑ TV
12-8-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΔΙΑΡΗΔΕΣ! ΛΙΓΔΑ ΚΑΙ ΒΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΧΩΡΑ.

vagner είπε...

κανενας πανικος πρεζα, σε πληροφορω δεν υπαρχει σε κανενα κομμα.
Δεν ιδρωνει το αυτι τους. Τα χρηματα τα πηρανε, τα κανανε βιλες με πισινες, προικισαν κ τα εγγονια τους, κ εμεις σκοτωνομαστε να βρουμε μια δουλεια για να παιρνουμε 600€..
Αφου ειναι γνωστο, οτι ακομα κ ας μας πυροβολησουν εν ψυχρο οι πολιτικοι, εμεις παλι θα τους ψηφισουμε.
Τετοια χαιβανια ειμαστε.
Αλλα, καλα μας κανουνε, οπως ειπε καποιος πολιτικος, οι Ελληνες εχουν την κυβερνηση που τους αξιζει..