Τρίτη, Αυγούστου 04, 2009

ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ...ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ...

Ενα νεο στρατιωτικό τμήμα από την Ελλάδα βρίσκεται ήδη στο Αφγανιστάν σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από αύξηση- σοκ του αριθμού των νεκρών στρατιωτικών στις τάξεις των συμμαχικών δυνάμεων αλλά και την αναζήτηση από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ νέου δόγματος στρατηγικής έναντι των Ταλιμπάν.
Πρόκειται για δύο ομάδες 18 στρατιωτικών γιατρών και νοσηλευτών που έχουν ενταχθεί σε γερμανικά στρατιωτικά νοσοκομεία στις βόρειες επαρχίες στο πλαίσιο της ενίσχυσης των υπαρχουσών δυνάμεων εν όψει των εκλογών της 20ής Αυγούστου.

Την ίδια ώρα προβληματίζει έντονα την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ ο τρόπος μετακίνησης του υπάρχοντος Τάγματος (δύναμη 145 ανδρών και γυναικών) από την Καμπούλ, όπου βρίσκεται από το 2002 στη δυτική επαρχία Χεράτ υπό ιταλική διοίκηση. Για τον σχεδιασμό του δρομολογίου (και τη διαμόρφωση του χώρου στρατωνισμού) έχει ήδη μεταβεί στο Αφγανιστάν κλιμάκιο αξιωματικών, ενώ αναζητούνται για αγορά, λόγω των νέων αναγκών, 16 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Παράλληλα εκπαιδεύονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό μερικές δεκάδες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που θα αναλάβουν, με το νέο έτος, την εκπαίδευση- καθοδήγηση Τάγματος του Αφγανικού Εθνικού Στρατού στην Καμπούλ. Με το νέο έτος δύναμη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα αναλάβει τη διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ.

Καθώς οι ένοπλες συγκρούσεις των συμμαχικών δυνάμεων με τους Ταλιμπάν έχουν αυξηθεί- με δύο κύρια μέτωπα- έχουν αυξηθεί και οι «παράπλευρες» απώλειες στον άμαχο πληθυσμό. Το α΄ εξάμηνο του 2009 έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 1.013 πολίτες έναντι 818 του α΄ εξαμήνου του 2008.
Οι Αμερικανοί προσανατολίζονται να αλλάξουν τακτική και να κινηθούν στη λογική της βοήθειας στους αμάχους και τους γεωργούς αντί της αντιπαράθεσης. Προς το παρόν, πάντως, παραμένει σε ισχύ η τακτική της εξολόθρευσης της οργάνωσης της Αλ Κάιντα. Τα υπάρχοντα σχέδια κάνουν λόγο για αύξηση των 68.000 ξένων στρατιωτικών με άλλους 30.000- στη λογική να πεισθούν οι Ευρωπαίοι να προσφέρουν πρόσθετο προσωπικό, κατεύθυνση προς την οποία κινείται και ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Ράσμουσεν. Χθες ο κ. Ράσμουσεν τοποθέτησε το Αφγανιστάν στην κορυφή των προτεραιοτήτων του ΝΑΤΟ, δηλώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση με μετριοπαθή μέλη των Ταλιμπάν και η Συμμαχία να συνεργαστεί με διεθνείς οργανισμούς και ανθρωπιστικές οργανώσεις.

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ,ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;;;
ΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;;;
ΓΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ;;;
ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Τ ΝΑ ΘΡΗΝΉΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΦΑΝΤΑΡΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ...ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
4-8-2009

1 σχόλιο:

Ταχυδρόμος! είπε...

Η μαλ**κία έχει γίνει επάγγελμα σ'αυτή τη χώρα..