Τρίτη, Αυγούστου 25, 2009

ΧΑΣΜΑ ΑΠΟΨΕΩΝ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΣΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΕΛΑΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΤΕ...

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΧΑΣΜΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...
ΦΩΝΑΞΤΕ ΟΣΟ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ...ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ...
ΑΠΛΑ ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ
ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ...ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΧΑΣΜΑ
ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ;;;


Για «χάσμα απόψεων και πολιτικών» έκανε λόγο το προεδρείο της ΓΣΕΕ, μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό οικονομίας. Ο Γιάννης Παναγόπουλος χαρακτήρισε άδικη την ασκούμενη κοινωνική και οικονομική πολιτική που, όπως είπε, κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους και εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το ύψος της ανεργίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις της ΓΣΕΕ που συμπεριλαμβάνονται στην επιστολή που εστάλη στον κ. Πρωθυπουργό ενόψει της συνάντησης του με τη Συνομοσπονδία. Επιπρόσθετα, τέθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων του Δημοσίου όπως Ναυπηγεία, ΕΛΒΟ, Λιπάσματα, ΕΥΑΘ, ΟΣΕ, κ.α. καθώς και των συμβασιούχων πυροσβεστών.

Η ΓΣΕΕ στην επιστολή της μεταξύ άλλων ζήτησε:

Προστασία από τις καταχρηστικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές των τραπεζών, όλων των δανειοληπτών, με πρόσθετα μέτρα.
Σταθεροποίηση του τραπεζικο-πιστωτικού συστήματος με κοινωνικό έλεγχο και όχι με τη «διάσωση» των μεγαλομετόχων και των τραπεζιτών από τους φορολογούμενους.
Στοχευμένες κρατικές ενισχύσεις για τη στήριξη των ΜΜΕ, τομέων και κλάδων της ελληνικής οικονομίας που απειλούνται από την χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση (π.χ. Τουρισμός, Κλωστοϋφαντουργία, κ.ά.).
Ιδιαίτερη μέριμνα για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη με προτεραιότητα τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ για τα οποία οι Γερμανοί ιδιοκτήτες μεθοδεύουν –και οι αρμόδιοι παράγοντες παρακολουθούν- το κλείσιμο και την απαξίωσή τους με ανυπολόγιστες συνέπειες για την παραγωγική βάση και την απασχόληση.
Μη εφαρμογή του Ν.3655/08 που αυξάνει τα όρια ηλικίας, μειώνει τις συντάξεις , ενοποιεί τα ταμεία με την επιδείνωση του επιπέδου των παροχών, των όρων και προϋποθέσεων χορήγησης τους, μειώνει την χρηματοδοτική συμμετοχή του κράτους , κλπ.
Ενίσχυση του ΙΚΑ και σημαντική αύξηση της χρηματοδότησής του, με σκοπό τη μακροχρόνια βιωσιμότητα και την κοινωνική αποτελεσματικότητά του.
Βελτίωση του ύψους των κατώτερων και των μέσων συντάξεων. • Ενίσχυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης µε νέους πόρους, κυρίως, διαμέσου της αναδιανομής του εισοδήματος. Σταδιακή επιστροφή των καταληστευθέντων πόρων εκ των αποθεματικών του ΣΚΑ και προτεραιότητα ενίσχυσης του συστήματος µε επαρκή αποθεματικά και αξιοποίησης της περιουσίας του.

Ενιαία αντιμετώπιση παλιών και νέων ασφαλισμένων. • Αποτελεσματική και ουσιαστική καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, εισφοροαποφυγής και εισφοροκλοπής.
Αποκατάσταση των ζημιών των ασφαλιστικών ταμείων από το σκάνδαλο των ομολόγων, επίλυση του σχετικού προβλήματος στην βάση της νομοθετικής ρύθμισης που έχει προτείνει η Γ.Σ.Ε.Ε. και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης με απόδοση των ευθυνών.
Επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών στο Δημόσιο. Εξασφάλιση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων με τον προγραμματισμό της επιστροφής επενδύσεων σε τίτλους σίγουρης και σταθερής απόδοσης και την κάλυψη των απωλειών που οφείλονται στην οικονομική κρίση.

Ενίσχυση της προστασίας των ανέργων με την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του μισθού ασφαλείας και επιμήκυνση της διάρκειας καταβολής του. Επαναλαμβάνουμε τη ριζική διαφωνία μας με τα μέτρα μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα «εργασίας» στο Δημόσιο τομέα αφενός γιατί αποτελεί απροσχημάτιστο εμπόριο ελπίδας και αφετέρου γιατί διαχωρίζει τους ανέργους σε τρεις ταχύτητες (επιδοτούμενοι, μη επιδοτούμενοι και όσοι αναζητούν για πρώτη φορά εργασία) καθιστώντας τους ευχερώς διαχειρίσιμη εκλογική πελατεία

Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για την υγεία και για την ουσιαστική ανασύσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Υλοποίηση προγράμματος επέκτασης των δικτύων δημοσίων μεταφορών στις πόλεις ώστε να μειωθούν δραστικά οι δαπάνες μετακίνησης των εργαζομένων και να ενισχυθεί η εξοικονόμηση ενέργειας. Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ και στο 3% για την Έρευνα. Ενίσχυση των κονδυλίων για τα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας. Η. Έκτακτα και μόνιμα εισοδηματικά μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους και τ’ αντίστοιχα νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από τα όρια φτώχειας. (στατιστικό όριο όχι το αυθαιρέτως ορισθέν από την κυβέρνηση των 5.800 € αλλά τουλάχιστον τα 10.500 € που αντιστοιχούν στα εισοδήματα του μισθού ασφαλείας).

Απαγόρευση των απολύσεων – διαθεσιμότητων για το διάστημα που θα διαρκεί η οικονομική κρίση. Ποινές για τους εργοδότες που επιβάλλουν υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών υπό την απειλή της απόλυσης. Στελέχωση και ενεργοποίηση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών επιθεωρήσεων εργασίας για την αυστηρή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυστηρός έλεγχος των στελεχών της επιθεώρησης εργασίας ώστε να υπηρετούν με συνέπεια τα καθήκοντά τους.

Αξιοποίηση των δυνατοτήτων άντλησης κεφαλαίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την πραγματοποίηση επενδύσεων σε υποδομές για την οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις νέες πράσινες δραστηριότητες (π.χ. εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, τη βιολογική γεωργία, την βελτίωση των ενεργειακών δικτύων, τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων, κλπ).

ΤΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΕΝΌΨΕΙ ΤΗΣ ΔΕΘ...Ή ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...;;;
ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ...ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ....ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ...
ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΓΑΜΑΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΡΗ...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΣΑΣ,ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ...ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΟ ΑΝΤΕΧΟΥΝ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
25-8-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εν τω μεταηυ ας μας πει ο ΠΟΛΥΖΟΓΟΠΟΥΛΟΣ που ηταν και μελος του ΔΣ ΟΤΕ τοτε που η ζιμενσ μειραξε χρηματα αυτος δεν πηρε χαμπαρι του τι γινοτανε η κοιμοτανε παρεα με ροα αλλο Πασοκο τον ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ?