Τρίτη, Αυγούστου 25, 2009

ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΕΒ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ...

Ο ΣΕΒ ζήτησε:

1. Άμεση λειτουργία και καταβολή της κρατικής χρηματοδότησης στο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής. Να καθοριστούν προτεραιότητες ενίσχυσης ασθενέστερων και να προβλεφθεί η συμμετοχή κοινωνικών εταίρων στη διαχείριση.

2. Κατάργηση των φορολογικών αντικινήτρων που αποτρέπουν τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν στη διανομή κερδών και στην πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη ειδικά για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους.
3. Υποστήριξη των νέων προσλήψεων με προσωρινή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για εκείνες τις επιχειρήσεις που θα αυξήσουν την απασχόληση στη διετία 2009 – 2010.
4. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε όσες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρή μείωση της δραστηριότητάς τους στη διετία 2009 – 2010.
5. Επιδότηση για συμμετοχή σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης εκείνων των εργαζόμενων που μέσα στο 2009 και στο 2010 υποχρεώνονται να έχουν μειωμένη απασχόληση.
6. Εξυγίανση και ενίσχυση των προληπτικών και κατασταλτικών μηχανισμών για την τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.
7. Ολοκλήρωση της διαδικασίας για την απογραφή εργοδοτών και πλήρης μηχανογραφική αποτύπωση των προσλήψεων.
8. Υποχρεωτική εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας (98/59) για την κατάρτιση κοινωνικού σχεδίου εργαζομένων, στις περιπτώσεις όπου η αναδιάρθρωση μίας επιχείρησης συνεπάγεται ομαδικές απολύσεις.
9. Άμεση προώθηση εφαρμογής του νόμου περί εγγυημένου δανεισμού των επιχειρήσεων και επίβλεψη της εφαρμογής του από τις τράπεζες, έτσι ώστε τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου να διοχετευθούν άμεσα στις επιχειρήσεις που διατηρούν ή αυξάνουν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας.

10. Προσαύξηση του επιδόματος ανεργίας κατά 25% για τουλάχιστον έναν χρόνο.

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΩΛΟ;;;
ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ..ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ,ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΕ PART TIME ΔΟΥΛΕΙΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ,ΜΕ ΣΚΑΤΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΠΑΡΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ;;;
ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ;;;

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ...
ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...ΕΛΕΟΣ...ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ...

ΠΡΕΖΑ TV
25-8-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: