Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2009

ΓΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, Η ΠΙΟ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΑΠΟΨΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ,ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ...ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ...ΚΟΙΤΑ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΣ.

«Επικίνδυνη εξέλιξη για την υγεία του λαού», χαρακτήρισε το ΚΚΕ την απόφαση της κυβέρνησης και του ΕΟΦ για χορήγηση αντιικών φαρμάκων από ιδιώτες και ενθάρρυνσή τους να χρησιμοποιούν ταχείες μεθόδους για διάγνωση της γρίπης.
"Αντί να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας, η κυβέρνηση αξιοποιεί τη γρίπη για την παραπέρα ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.", σημείωσε το ΚΚΕ και επισήμανε πως η απόφασή της αναιρεί τις ίδιες τις κατευθύνσεις του εθνικού σχεδίου δράσης που πρόσφατα ανακοίνωσε.

Το ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φορτώνει το κόστος και την ευθύνη για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου στους εργαζόμενους και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο όφελος, αφού οι ταχείες διαγνωστικές μέθοδοι δεν ταυτοποιούν τον συγκεκριμένο ιό και ότι υπονομεύει την Δημόσια Υγεία αφού η ανεξέλεγκτη χρήση των αντιικών φαρμάκων δυσκολεύει την αντιμετώπιση της νόσου. "Οι ρυθμίσεις για δήθεν «έλεγχο» της κατάχρησης των φαρμάκων και των διαγνωστικών εξετάσεων από τους ιδιώτες είναι στάχτη στα μάτια του λαού, τη στιγμή που επιτρέπεται η ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της επιχειρηματικής δράσης στην αντιμετώπιση της πανδημίας.", επισήμανε το ΚΚΕ.

Επίσης, το Κομμουνιστικό Κόμμα επανέλαβε την πρότασή του για ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας- πρόνοιας ως προϋπόθεση για την ουσιαστική προστασία της υγείας του λαού και καλεί τα εργατικά συνδικάτα και το λαϊκό κίνημα να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) - προληπτική ιατρική, νοσοκομειακή περίθαλψη, κατ’ οίκον νοσηλεία. Τέλος, ζητά:

Όλες οι διαγνωστικές εξετάσεις, τα φάρμακα και τα εμβόλια για την αντιμετώπιση της γρίπης να διατίθενται δωρεάν για όλο το λαό με κάλυψη 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς οποιοδήποτε επιβάρυνση των εργαζόμενων και των ασφαλιστικών ταμείων.
Για τις αναγκαίες παρεμβάσεις ΠΦΥ (πρώτη διάγνωση- διερεύνηση, εντοπισμός και προφύλαξη ευάλωτων ομάδων, εμβολιασμός, ενημέρωση) να λειτουργήσουν κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας για επισκέψεις σε σχολεία, σχολές, εργασιακούς χώρους, χώρους συγκέντρωσης μεταναστών. Να αξιοποιηθούν όλες οι υπάρχουσες υποδομές στην ΠΦΥ.
Να καταργηθεί το δικαίωμα στην πατέντα σε φάρμακα και εμβόλια που κατέχουν οι πολυεθνικές φαρμάκου που μετατρέπει την επιστημονική γνώση σε εμπόρευμα και πολλαπλασιάζει το κόστος του φαρμάκου.
Κρατικός φορέας έρευνας, παραγωγής και διανομής φαρμάκου.

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΚΚΕ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ,ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ...ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΑΤΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

ΠΡΕΖΑ TV
7-8-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα κουμμούνια πρέπει να γίνουν σαπούνια.

Ανώνυμος είπε...

8:50 ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ ΕΜΑΘΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ Ο ΧΟΥΝΤΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΝΑ ΛΕΣ