Τρίτη, Αυγούστου 18, 2009

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ EUROPEO ARBEL..ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΣΙΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

...Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή το νέο γύρο κινητοποιήσεων των φιλοζωικών σωματείων της Αττικής με στόχο την απομάκρυνση από την περιοχή του Μαραθώνα του τσίρκο Europeo Arbel, που -σε πείσμα της αλλαγής που συντελείται παγκοσμίως στη βιομηχανία του περιοδεύοντος θεάματος- εξακολουθεί ακόμα
και σήμερα να περιλαμβάνει νούμερα με ζώα.


Οπως καταγγέλλει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 100 Ζωοφιλικών Σωματείων, στις παραστάσεις του συμμετέχουν λιοντάρια, τίγρεις, πάνθηρες, καμήλες, λάμα, άλογα, ταύροι, ακόμα και... κατσίκες, ενώ οι μικροί θεατές καλούνται να βγάλουν φωτογραφία δίπλα σε ένα δύσμοιρο λιονταράκι.

Το τσίρκο εγκαταστάθηκε στις αρχές Αυγούστου σε ιδιωτικό χώρο του Δήμου Μαραθώνα και μολονότι οι αντιδράσεις υπήρξαν έντονες, καθώς η επιχείρηση -εκτός των άλλων- δεν διέθετε τις απαιτούμενες άδειες, η δημοτική αρχή δεν προχώρησε σε σφράγιση του τσίρκο που πραγματοποίησε κανονικά τις προγραμματισμένες παραστάσεις του (ολοκληρώνονταν χθες).

«Ως φιλοζωικοί σύλλογοι είμαστε αντίθετοι με την παρουσία των τσίρκο με ζώα στη χώρα μας, καθώς δεν εκφράζουν τον πολιτισμό του 21ου αιώνα και προωθούν τη βία στις σχέσεις του ανθρώπου με τα άλλα όντα του πλανήτη», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι σε όλο τον κόσμο λειτουργούν με επιτυχία τσίρκο χωρίς ζώα.

Οπως σημειώνουν οι οργανώσεις, η εκπαίδευση των άγριων ζώων που έχουν επιλεγεί για «καριέρα» στο χώρο του θεάματος στηρίζεται στον πόνο, το φόβο και την εξαντλητική άσκηση. Ολοι θυμόμαστε το συγκλονιστικό βίντεο που αποτύπωνε την κακοποίηση ελέφαντα σε τσίρκο στη Βόρεια Ελλάδα που έφερε στη δημοσιότητα πριν από λίγους μήνες ο Αρκτούρος (ο θηριοδαμαστής χτυπούσε στο κεφάλι το ζώο με σιδερολοστό), ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην πλήρη απαγόρευση τέτοιου είδους παραστάσεων στην Ελλάδα. Αλλωστε -είχε πει τότε ο κ. Χατζηγάκης- έχουμε ως χώρα υπογράψει τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, σύμφωνα με την οποία ο άνθρωπος έχει ηθική υποχρέωση να σέβεται όλα τα ζώα και να λαμβάνει σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι υποφέρουν. «Μπορεί να είμαστε εξοικειωμένοι με αυτό, μα η αλήθεια είναι ότι διασκεδάζουμε εις βάρος αιχμαλώτων. Ηρθε η ώρα να βρούμε άλλους τρόπους».

ΝΑΙ ΡΕ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ,ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΤΣΙΡΚΟ;;;
ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ;;;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΑ,ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ,ΝΟΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΣΙΡΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΘΕΑΜΑΤΑ...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ...ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ...

ΠΡΕΖΑ TV
18-8-2009

1 σχόλιο:

ecogreenslarissa@gmail.com είπε...

Ευχαριστώ, το βάλαμε και στο blog μας