Τρίτη, Αυγούστου 18, 2009

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ...

Μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής κατέθεσαν οι δικηγόροι του κ. Μιχ. Χριστοφοράκου, κ. Στέφαν Κουρσάβε και Ντάνιελ Πέτερ, την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και την προσφυγή αντισυνταγματικότητας στο συνταγματικό δικαστήριο της Καρλσρούης, επικαλούμενοι την έλλειψη εγγυήσεων για μια δίκαιη δίκη του πελάτη τους στην Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος που το συνταγματικό δικαστήριο ζήτησε από την ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Μονάχου να αναβάλει την παράδοση του κ. Χριστοφοράκου στις ελληνικές αρχές.

Αν γίνει δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, τότε σημαίνει ότι το ομοσπονδιακό δικαστήριο μπορεί να μπει στην ουσία της προσφυγής του κ. Χριστοφοράκου. Αυτή υποστηρίζεται από τρεις υπογραφές καθηγητών των Πανεπιστημίων της Αθήνας, του Μονάχου και του Βερολίνου. Η πραγματογνωμοσύνη από την Αθήνα αναφέρει ότι δεν υπήρξε διακοπή της παραγραφής με την κλήτευση του κ. Χριστοφοράκου ως «ανωμοτί μάρτυρα» σε αντίθεση με τα επιχειρήματα των Εισαγγελιών Μονάχου και Εφετών Αθηνών. Οι δύο Γερμανοί καθηγητές, τα ονόματα των οποίων δεν θέλει να αποκαλύψει η υπεράσπιση του κ. Χριστοφοράκου επειδή δεν το επιθυμούν οι ίδιοι, υποστηρίζουν ότι σειρά μέτρων του Ελληνα ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανού δεν διασφαλίζουν «δίκαιη δίκη» για τον κ. Χριστοφοράκο.

Η υπεράσπιση του κ. Χριστοφοράκου επικαλείται τα δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τους κ. Γεώργιο Σκαρπέλη και Ηλία Γεωργίου, τα οποία έχει μεταφράσει στα γερμανικά και έχει βάλει στον φάκελο της προσφυγής αντισυνταγματικότητας προς το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο. Σύμφωνα με τα βουλεύματα αυτά, ο κ. Ζαγοριανός κακώς δεν είχε δώσει στους δύο κατηγορούμενους όλα τα έγγραφα της δικογραφίας πριν απολογηθούν. Οι συνήγοροι του κ. Χριστοφοράκου έχουν περιλάβει στην προσφυγή τους και τα νέα εντάλματα εναντίον των κ. Σκαρπέλη και Γεωργίου που εξέδωσε ο κ. Ζαγοριανός ως πειστήρια μιας επαπειλούμενης «μη δίκαιης δίκης».

Οι δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου του Μονάχου και του Βερολίνου υποστηρίζουν ότι οι μεθοδεύσεις της ελληνικής Εισαγγελίας είναι αντίθετες προς το άρθρο 6 της ευρωπαϊκής σύμβασης για τα δικαιώματα του ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και συνεπώς δεν διασφαλίζονται οι εγγυήσεις για την παράδοση Γερμανού υπηκόου στο εξωτερικό. O δικηγόρος του κ. Χριστοφοράκου, κ. Στέφαν Κουρσάβε είπε χθες ότι ελπίζει «η παράταση που επέβαλλε το συνταγματικό δικαστήριο να οδηγήσει σε μια εξέταση της ουσίας της προσφυγής αντισυνταγματικότητας» του πελάτη του.

Μετά τη χθεσινή εξέλιξη όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά: αν το δικαστήριο αποφασίσει να δεχθεί τα ασφαλιστικά μέτρα και να «κρατήσει» τον κ. Χριστοφοράκο στη Γερμανία έως ότου κριθεί η προσφυγή, τότε η έκδοση θα καθυστερήσει σημαντικά καθώς θα εξετάσει την προσφυγή σε διάστημα 2 έως 8 μηνών. Αν την κρίνει απαράδεκτη και δεν την εισαγάγει για συζήτηση στο τμήμα, τότε ο κ. Χριστoφοράκος παραδίδεται στην Ελλάδα. Αν συζητήσει την προσφυγή, τότε είναι πιθανή τόσο η αποδοχή όσο και η απρόρριψή της.

ΕΠΙΣΗΣ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ,ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΙΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΟΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ,ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ,ΟΠΟΤΕ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΨΙΛΟ ΕΧΕΙ ΧΕΣΤΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ...

ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΙΖΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ,ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...

ΠΡΕΖΑ TV
18-8-2009


kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: