Τετάρτη, Αυγούστου 19, 2009

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS,Ο ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ...

Υπό το πρίσμα ότι το «’ηθικό κεφάλαιο’ είναι για την Αριστερά το πιο πολύτιμο κεφάλαιό της», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλής Κοροβέσης, επανέρχεται στις δηλώσεις του περί εμπλοκής του ενιαίου ΣΥΝ -το 1989- στην υπόθεση της Siemens, απευθύνοντας «έκκληση προς την Αριστερά να διαψεύσει δημόσια και κατηγορηματικά αυτούς τους υπαινιγμούς».

Ύστερα από τις αντιδράσεις που πυροδότησαν οι αντίστοιχες χθεσινές του δηλώσεις, στο ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1 του Πειραιά, ο κ. Κοροβέσης εκφράζει τη πεποίθηση ότι «η ηγεσία της αριστεράς του 1990, στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, όφειλε να είχε δώσει έγκαιρα απαντήσεις, υπερασπίζοντας τον εαυτό της από τους υπαινιγμούς που διατυπώνονται δημόσια από έγκριτους δημοσιογράφους και σε έγκριτες εφημερίδες, περί συνενοχής της σε σκανδαλώδεις συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens(Ελευθεροτυπία 13/7/2009,Γ.Βότσης και άρθρο Κ. Μπέη, Ελευθεροτυπία, Ιούλιος 2009) προκειμένου να μην αιωρούνται ερωτήματα».

«Θεώρησα ότι μέσα στα καθήκοντά μου είναι να μιλήσουμε και για τα ‘του οίκου μας’», σημείωνει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι που με μια δήλωση που ανακύκλωνε ήδη πολυδημοσιευμένες πληροφορίες υπήρξαν αντιδράσεις, έστω και καθυστερημένα».

Ο κ. Κοροβέσης αναφέρεται στο δημοσίευμα της 13ης Ιουλίου 2009, στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, του αρθρογράφου, Γιώργου Βότση, υπό τον τίτλο: «Ώρα να παρέμβει ο Κάρ. Παπούλιας για τη διαφθορά» Νέο παράθυρο. Ο συντάκτης διαπιστώνει «βαθύτατη κρίση αξιοπιστίας θεσμών και πολιτικού προσωπικού» και μιλά για «υποκρισία στο σκάνδαλο «Ζίμενς», που επισκιάζει τώρα καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις».

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζει ότι «οι δραστηριότητες της «Ζίμενς» στη χώρα μας έχουν μια εξόχως ενδιαφέρουσα προϊστορία διάστικτη από σκανδαλωδώς χαριστικές πολιτικές ενέργειες» και επισημαίνει ως αντίστοιχη κορυφαία το 1990: «Η τότε «οικουμενική» κυβέρνηση του Ξεν. Ζολώτα απεφάσισε να ακυρώσει διεθνή διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, που έβαινε προς προκλητικά χαριστική κατακύρωση στη «Ζίμενς» σε σύμπραξη με την Intracom του Σωκ. Κόκκαλη και να προκηρύξει νέο. Και ξαφνικά παρενέβησαν από κοινού οι τρεις πολιτικοί ηγέτες (Αν. Παπανδρέου, Κων. Μητσοτάκης και Χαρ. Φλωράκης), ανέτρεψαν πραξικοπηματικά την κυβερνητική απόφαση και η κατακύρωση ολοκληρώθηκε -ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για τη συναινετική διαπλοκή και όσα έκτοτε ακολούθησαν. Ανεπιβεβαίωτες φήμες, που ουδέποτε διερευνήθηκαν, προσδιόριζαν τότε τη «μίζα» σε δύο δισ. δρχ. για το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, άλλα τόσα για τη Ν.Δ. και ένα δισ. για τον ενιαίο τότε «Συνασπισμό». Ποια είναι η όλη αλήθεια, ο Θεός κι η ψυχή τους. Το απολύτως βέβαιο και εύγλωττο είναι το πολιτικά ομόθυμο αρχηγικό πραξικόπημα».

Άλλο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας το οποίο επικαλείται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι της 29ης Ιουλίου 2009, με συντάκτη τον Κώστα Μπέη και τίτλο: «In fraudem legis» Νέο παράθυρο -η λατινική έκφραση που προσδιορίζει τη νομιμοφανή ενέργεια που επιχειρείται προς καταστρατήγηση των επιταγών του δικαίου, κάτι το οποίο απαγορεύεται από το άρθρο 25 § 3 του Συντάγματος. Εκεί, γίνεται επίσης αναφορά στην εποχή της οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα: «Το υπουργικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να κηρύξει άγονο έναν εκκρεμή δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για προμήθεια τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων, όμως αυτή την κυβερνητική απόφαση από κοινού είχαν ανατρέψει οι κατονομαζόμενοι αρχηγοί των τριών τότε συνεργαζόμενων κομμάτων, αφού στο μεταξύ είχαν εισπράξει πέντε δισεκατομμύρια δραχμές από την προμηθεύτρια εταιρεία για... τις ανάγκες των κομμάτων τους! Ματαίως περίμενα μια έντονη διάψευση. Η καταγγελία πέρασε σαν ελαφρό χάδι πάνω σε αναίσθητα κέρατα βοδιού. Ομως, σ' αυτό το σημείο, φίλε αναγνώστη, που με τιμάς με την προσοχή σου και με τον δικό σου προβληματισμό και καημό, οφείλω να σου εξομολογηθώ ότι, για πρώτη φορά στα 34 χρόνια θητείας μου σε τούτη τη φιλόξενη στήλη, δεν άντεξα και αυτολογοκρίθηκα, αναθεωρώντας την άμεση συνέχεια αυτής εδώ της παραγράφου, πάνω από πέντε φορές, καθώς αντίκριζα τα δάκρυα αγαπημένων προσώπων, που αρνούνται να δεχτούν ως αμετάκλητο τον ξεπεσμό, στον οποίο έχει κατρακυλήσει ο κορμός τόσο του πολιτικού κόσμου όσο και των ενθουσιωδών οπαδών τους, με τα χαζοχαρούμενα σημαιάκια τους και τις άναρθρες κραυγές. Κι αυτά, ενώ η χώρα μας έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια εξωτερικού δανεισμού, με άδηλο το σκοτεινό μέλλον της».

ΙΣΧΥΟΥΝ Ή ΟΧΙ,ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;;
ΖΗΤΑΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
19-8-2009


tvxs.gr

6 σχόλια:

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ είπε...

Πλάκα πλάκα ο Κοροβέσης τα ακούει για λάθη της ηγεσίας. Πέσανε όλοι να τον φάνε επειδή είπε ότι τα πήραν και στην Αριστερά από την siemens . Μπράβο βρε πρέζα εάν και έχουμε πολύ διαφορετικές αφετερίες βλέπω ότι είσαι σταθερός στις απόψεις σου και κυρίως αντέχεις την κριτική

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΧΕΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS

http://atimoulis.blogspot.com/2009/08/blog-post_961.html

Ανώνυμος είπε...

χα χαχα τρομερος ο ατιμουλης

spyros1000 είπε...

ΦΑΤΣΑ Ο ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΟΜΩΣ...
ΧΑ ΧΑ,ΦΟΒΕΡΗ ΦΩΤΟ...

Ανώνυμος είπε...

Από μπεκρή κι από τρελό η αλήθεια. Μπορεί και νά ΄ναι βαλτός-τέτοιο ασπόνδυλο που κατάντησε-για αποδόμηση και της αριστερής παράταξης. Πάντως ότι είναι φραγκοφονιάδες, ειδικά όσοι φλερτάρουν με το λησταρχείο Πασόκ, δεν αμφισβειτείται

Ανώνυμος είπε...

Prezatv
εχετε φυλακισμενο γνωστο?
ξερετε αλλοδαπο αδικημενο?
εχετε ναρκωμανη φιλο που ζηταει το δικιο του?

Το μπλογκ μου στις υπηρεσιες σας,
με μια μονο μικρη επιβαρυνση
σε καθοδηγουμενη στοχοποιηση πολιτικων προσωπων που με βολευει..!

Δωρο η δημοκρατικη λογοκρισια στα σχολια σας!