Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2009

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΧΡΗΣΗ TAMIFLU ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ...ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ...

Απο την 1η Αυγουστου λεγαμε για τις παρενεργιες που δημιουργει το Tamiflu...
Η επιβεβαιωση ερχεται σημερα και απο τα ΝΕΑ.


Σε επαγρύπνηση καλεί τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, για πιθανές παρενέργειες που μπορεί να προκληθούν λόγω της ευρείας συνταγογράφησης αντιιικών φαρμάκων, αλλά και του μαζικού εμβολιασμού.
«O Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων σάς καλεί να συμμετέχετε ενεργά στο έργο της φαρμακοεπαγρύπνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τον νέο ιό γρίπης Α (Η1Ν1), αναφέροντας τις ανεπιθύμητες ενέργειες των αντιιικών φαρμάκων και του αναμενόμενου νέου εμβολίου» αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο με την ένδειξη Επείγον που αποστέλλεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας.

Έτσι, σε μία κίτρινη κάρτα οι ειδικοί θα πρέπει να περιγράφουν τις ανεπιθύμητες ενέργειες που παρουσιάζουν οι πολίτες που έχουν μολυνθεί, το φάρμακο που ευθύνεται για τα συγκεκριμένα συμπτώματα, αλλά και το φύλο και την ηλικία του ασθενούς και να τα αποστέλλει στον ΕΟΦ.

Είναι ενδεικτικό πως στην Αγγλία, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως το 50% των παιδιών που τους χορηγήθηκε ταμιφλού παρουσίασαν ναυτία, αϋπνίες και εφιάλτες, γεγονός που κάνει τους γιατρούς να επιμένουν πως πρέπει να γίνεται σωστή εκτίμηση πριν από τη χορήγηση αντιιικών φαρμάκων σε ανηλίκους, αν και τονίζουν πως τα συμπτώματα είναι κοινά και δεν προκαλούν ανησυχία.
Καθώς ωστόσο τα αντιιικά φάρμακα είναι το ισχυρότερο όπλο των ειδικών κατά της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), οι αρμόδιοι φορείς ανησυχούν για έναν επιπλέον λόγο: να μη δημιουργηθεί εκ νέου το αδιαχώρητο στα φαρμακεία από πολίτες που ζητούν να τα προμηθευτούν για πρόληψη.

Σήμερα αναμένεται ο ΕΟΦ να αποστείλει σχετική εγκύκλιο στους γιατρούς και στους φαρμακοποιούς που θα καθορίζει τους όρους βάσει των οποίων θα δικαιολογείται η συνταγογράφηση ταμιφλού αλλά και του εμβολίου του πνευμονιόκοκκου. Μάλιστα, οι αρμόδιοι φορείς υπογραμμίζουν πως εάν εντοπιστεί παράτυπη διακίνηση, τότε θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις.
Ωστόσο, παρ΄ όλο που το υπουργείο Υγείας ενθαρρύνει τη χρήση του γρήγορου τεστ από τους ιδιώτες γιατρούς, αρκετοί είναι οι ειδικοί που εκφράζουν αμφιβολίες για τη χρησιμότητά του, δεδομένου πως σε πολλές περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι λάθος. Επίσης, το κόστος του αγγίζει τα 25 ευρώ και δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Νιου Γιορκ Τάιμς» ενισχύει τα όποια ερωτηματικά σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα των γρήγορων τεστ, καθώς έπειτα από ευρεία χρήση τους οι γιατροί διαπιστώνουν πως οι πιθανότητες να μάθουν από τι πάσχει ο ασθενής είναι μόλις 50%.

ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΚΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ,ΠΑΝΔΗΜΙΑ,ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΟΥΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 1100 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΧΙΚΕΣ ΓΡΙΠΕΣ...Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΣ.

ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ...ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΓΡΙΠΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΙΚΗ ΓΡΙΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΕΣ.ΕΛΕΟΣ ΜΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ Η ΟΠΟΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΑΚΟΥ.

ΠΡΕΖΑ TV
7-8-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: