Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2009

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 90 ΑΜΑΧΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ...Ο ΟΗΕ...ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΕΣ...

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΕΙ Ο ΟΗΕ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ,ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΜΑΧΩΝ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ 90 ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ,ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...
ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ...ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...


Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή έρευνας για τον φονικό βομβαρδισμό των δυνάμεών του σήμερα το πρωί στο βόρειο Αφγανιστάν από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 90 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων
αδιευκρίνιστος αριθμός πολιτών.

"Ο αφγανικός λαός πρέπει να μάθει ότι είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στην προστασία του και ότι θα ερευνήσουμε πλήρως και άμεσα αυτό το περιστατικό", δήλωσε ο Ράσμουσεν από την έδρα της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Λίγο νωρίτερα ο ΟΗΕ και η Βρετανία είχαν ζητήσει την άμεση διεξαγωγή έρευνας για τον φονικό αυτό βομβαρδισμό ώστε να μην υπονομευτεί η εμπιστοσύνη του πληθυσμού στη διεθνή παρουσία.
"Η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν αποστέλλει μια ομάδα για να κάνει αποτίμηση της κατάστασης", διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για το Αφγανιστάν Πίτερ Γκαλμπράιθ.
"Πρέπει να κάνουμε ο,τιδήποτε είναι δυνατό για να διερευνηθεί αυτό που συνέβη και να μάθουμε γιατί προσφεύγουν σε έναν αεροπορικό βομβαρδισμό υπό συνθήκες, οι οποίες καθιστούν δύσκολο να διαπιστωθεί με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν άμαχοι στην περιοχή",
συνεχίζει ο Γκαλμπράιθ.

"Επιθυμώ να διεξαχθεί μια άμεση έρευνα γι'αυτό που συνέβη σήμερα", δήλωσε παράλληλα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο Στοκχόλμη για τη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Παραλληλα,πολλοί άμαχοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στην Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, κοντά στην τοποθεσία όπου σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή των Νατοϊκών δυνάμεων εναντίον Ταλιμπάν που είχαν ακινητοποιήσει δύο βυτιοφόρα, δήλωσε εκπρόσωπος της συμμαχίας, στην πρώτη εμφανή επιβεβαίωση από τις Νατοϊκές δυνάμεις ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και άμαχοι.

"Βάσει των πληροφοριών που λάβαμε από την Κουντούζ, φαίνεται ότι πολλά περιστατικά αμάχων έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στα τοπικά νοσοκομεία. Υπάρχει πιθανώς άμεση σχέση με το περιστατικό που σημειώθηκε με τα δύο βυτιοφόρα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, ταξίαρχος Έρικ Τρέμπλεϊ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ...

ΠΡΕΖΑ TV
4-9-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: