Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 07, 2009

ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΖΗΤΟΥΝ 93 ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ...

Εκτροφή γουνοφόρων ζώων και θανάτωσή τους υπό φρικτές συνθήκες στη χώρα μας, καταγγέλλουν 93 ζωοφιλικά σωματεία και 80 οικολογικές οργανώσεις και ζητούν να απαγορευθεί άμεσα η παραγωγή και εμπορία γούνας.

Μετά τη μαζική απελευθέρωση χιλιάδων μινκ το περασμένο καλοκαίρι από εκτροφεία, τώρα πλέον οικολογικές και ζωοφιλικές οργανώσεις ζητούν με χθεσινή επιστολή προς τους τέσσερις συναρμόδιους υπουργούς Αγρ. Ανάπτυξης, Τουρισμού, Ανάπτυξης και Μακεδονίας-Θράκης και προς άπαντες τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας ν' απαγορευθεί η παραγωγή και εμπορία γούνας στη χώρα μας.
Οπως τονίζουν, τα γουνοφόρα ζώα εκτρέφονται κάτω από φρικτές συνθήκες, εγκλωβισμένα σε συρμάτινα κλουβιά, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν μεταξύ άλλων νευρωτική, επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά, όπως επιτόπιους βηματισμούς, κύκλους γύρω από τον εαυτό τους, αυτο-ακρωτηριασμό, ακόμη και κανιβαλισμό!

Τα ελληνικά εκτροφεία γουνοφόρων ζώων, καταγγέλλουν, δεν πληρούν ούτε τους πιο στοιχειώδεις κανόνες, παραπέμποντας σε βίντεο στο Διαδίκτυο
(http://www.youtube.com/watch?v=
L2FLWOxueao&feature=related,
http://www.youtube.com/watch?v=6Ο6aTpHhRvA&sdig=1).


Στο τέλος, υποστηρίζουν, τα περιμένει ένας φρικτός θάνατος με μεθόδους που περιλαμβάνουν ηλεκτροπληξία στον πρωκτό, εισπνοή τοξικού αερίου κ.ά., για να μην καταστραφεί η γούνα. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι μέθοδοι δεν είναι άμεσα θανατηφόρες, με αποτέλεσμα κάποια ζώα να γδέρνονται ζωντανά»!
Διαφωνούν κάθετα με την προτεινόμενη ενίσχυση ύψους 1.000.000 Α για τις υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις γούνας, σημειώνοντας πως βαδίζει ενάντια στις αξίες μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τονίζουν, το εμπόριο και η παραγωγή γούνας έχουν καταργηθεί και απαγορευτεί διά νόμου. Τυχόν γνωστοποίηση των άθλιων συνθηκών στα ελληνικά εκτροφεία, τονίζουν, θα έχουν άμεσες συνέπειες και στον τουρισμό, αφού οι Ευρωπαίοι τουρίστες δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην προστασία των ζώων.
«Δεν είμαστε πρωτόγονοι. Η γούνα ανήκει σε όσους γεννιούνται μ' αυτήν», καταλήγουν.

ΠΡΕΖΑ TV
7-9-2009


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: