Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21, 2009

ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΕΓΚΕΛΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ!!!

Αυτές οι λεγόμενες πρόωρες εκλογές έχουν τη συγκυριακή ιδιαιτερότητά τους. Μοιάζουν με κατολίσθηση του ενός εκ των δύο βουνών του δικομματισμού, έτσι το άλλο που απομένει να μοιάζει με το εκλογικό Εβερεστ!

Υστερα έρχονται οι καπάτσοι, οι συνήθεις προσφερόμενοι που σώζουν τον τόπο σώζοντας το τομάρι τους. Στη μία διαφήμιση, η οικονομία της χώρας είναι γράμματα από φελιζόλ που σοβατίζονται άρον άρον για να μοιάζουν με τοίχο. Στην άλλη, η ζωή όλων μας χωράει σε διαδοχικά μικρομέγαλα λάπτοπ, αλλά την υπογράφει μόνον ο αρχηγός τους.

Βγήκαν στους δρόμους από τις φωλιές τους συνδικαλιστές - κομματικά κατοικίδια της εξουσίας που έρχεται και πανηγυρίζουν για τις αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό που μηδενίζουν τη νοημοσύνη των εργαζομένων. Μερικοί φουριόζοι έστω και χωρίς κοστούμι βρυχώνται, γιατί, λέει, κινδυνεύουν να δαγκωθούν από τον αναστημένο (!) Στάλιν.

Στο μεταξύ, τα προβλήματα συσσωρεύονται σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο και η διεθνής των γιγάντιων γεω-οικονομικών συμφερόντων αλλάζει τα πιόνια ισχύος στην περιοχή μας χωρίς το τρέχον μιντιακό και πολιτικό προσωπικό της κεντρικής θεατρικής σκηνής των εκλογών να δίνει φράγκο για την ενημέρωση των πολιτών ψηφοφόρων.

Συναντώ ολοένα και περισσότερους που τολμούν να ψυλλιάζονται πως τα βαριά χαρτιά είναι κρυμμένα με τόσην επιμέλεια κάτω από τις κουρελούδες του κάθε μικρού ή μεγάλου ντιμπέιτ, ώστε να εμπνέουν ανησυχία όχι για τις 4, αλλά για τις 5 Οκτωβρίου ανεξαρτήτως του επιμέρους πολιτικού αποτελέσματος. Αυτές τις σκέψεις δεν τις κάνουν οι φτωχοί κι αποκλεισμένοι, αλλά εκείνοι που βλέπουν ότι θα φτωχύνουν αναπόδραστα «γλιστρώντας» πρακτικά στην τάξη απ' την οποία απομυζούσαν όταν δεν έκλεβαν κάθε αξία και υπεραξία εργασίας.

Η ομοβροντία ομοφωνίας περί την καταλληλότητα του Γ.Α.Π. να κυβερνήσει τη χώρα καλύτερα απ' ό,τι το ποδήλατό του είναι συγχρονισμένη με τη χορωδιακή κραυγή αυτών που βλέπουν τις εκλογές ως απόσυρση του καραμανλικού σχήματος. Τα μόνα εξασφαλισμένα απ' τη στημένη λοταρία είναι τα χρέη στον Αλμούνια και την παρέα του και τα θύματα - εργαζόμενοι, που οδηγούνται προβατηδόν στο ανακαινισμένο κλουβί της ταξικής φυλακής. Οικολογικόν μεν, εξίσου θανατηφόρο δε.

Το πανεπιστήμιο του Λονδίνου προτείνει, μετά από μελέτη, να εργάζονται οι άνθρωποι μέχρι τα 75 ή να εκπαιδεύονται μέχρι τότε ως σύγχρονοι δούλοι. Τα χρήματα για την εκπαίδευση των εργαζομένων μετά τα 65 προτείνει να αφαιρεθούν από τα εκπαιδευτικά κονδύλια για νέους!...

Στο γαλλικό ΟΤΕ αυτοκτόνησαν, υπό την πίεση της ανταγωνιστικότητας και βυθισμένοι στην κατάθλιψη της ανασφάλειας, 23 εργαζόμενοι σε 18 μήνες.

Στις οικογένειες των νεκρών της «Λάρκο», κανένα μπλε ή πράσινο «πρόγραμμα» εξόδου από την «κρίση» δε φαρδαίνει το φέρετρο της ζωής των εργατών.

Στην Καμπούλ οι «Ταλιμπάν» σκότωσαν έξι Ιταλούς και δεκάδες Αφγανούς, που δε σώθηκαν από την κριτική στον Μπερλουσκόνι.

Η Ευρώπη αποφάσισε να δεχτεί μόνον την Τουρκία ως χώρα διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου και η Ρωσία στη λέσχη Baltai (ανατολική Μπίλντεμπεργκ) δηλώνει ότι θα αντικαταστήσει την Ουκρανία με την Τουρκία ως ενεργειακό εταίρο - σύμμαχο.

Η ΕΕ συμφώνησε ότι η γειτονική μας ΝΑΤΟική σύμμαχος δεν κάνει λαθρεμπόριο ανθρώπων - μεταναστών κι απλώς διά των ραδιοσυχνοτήτων υπερασπίζεται τα ζωτικά της συμφέροντα στο Αιγαίο.

Οι άγονες γραμμές, αέρος και θαλάσσης, της προεκλογικής Ελλάδας αποκτούν χορηγό και η Νέα Ερυθραία ποδηλατόδρομους (!) εκεί που δεν έχει δρόμους.

Για όλα τούτα κι άλλα τόσα, με τον Ομπάμα λοκάλ να αφήνει το γάμο για τα πλουμιστά νεοϋορκέζικα παλιούρια, η χώρα πάει σ' εκλογές καταπίνοντας προϊόντα ιδεολογικών θερμοκηπίων και χωνευτικά, μαζικά, σε προδημοσιευμένα αποτελέσματα χαμαιτυπείων.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

ΠΡΕΖΑ TV
21-9-2009

3 σχόλια:

Εγώ είπε...

Η μόνη (από όσο έχω δει) βουλευτής του ΚΚΕ, η οποία δε χρησιμοποιεί την ξύλινη γλώσσα των συντρόφων της. Πες τα ρε Λιάνα, αλλά ποιος σ' ακούει...

Ανώνυμος είπε...

-Εθνικός Κήρυκας
H εταιρεία του David Axelrod , ανώτατου συμβούλου του Ομπάμα, εργάζεται για τον Γιώργο Παπανδρέου
20 Σεπτέμβριος 2009
ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΛΜΟΎΚΟΥ*

Ομάδα της Αμερικανικής εταιρίας AKP&D Message and Media, της οποίας ιδρυτής είναι ο κ. David Axelrod , ανώτατος σύμβουλος του Προέδρου κ. Μπαράκ Ομπάμα, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να βοηθήσει στην εκλογική καμπάνια του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργιου Παπανδρέου.
Αποστολή της Αμερικανικής εταιρείας είναι συμβάλει στο να σταθεροποιηθεί και ει δυνατόν να αυξηθεί η διαφορά του εκλογικού αποτελέσματος έναντι του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Καραμανλή, ούτως ώστε να αποφευχθούν επαναληπτικές εκλογές, οι οποίες θα μπορούσαν να αποβούν βλαπτικές για τον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «E.Κ».
Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Axelrod ήταν επικεφαλής της Προεδρικής Προεκλογικής Εκστρατείας του Προέδρου κ. Ομπάμα, ενώ σήμερα είναι ο κορυφαίος πολιτικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου. Συγκεκριμένα είναι ο τέταρτος στη σειρά ιεραρχίας στα στελέχη του ημερινού Λευκού Οίκου, έπειτα από τον προσωπάρχη, κ. Rahm Emanuel και τους δύο αναπληρωτές προσωπάρχες, Jim Messina και Mona Sutphen.
Ο κ. Axelrod επηρεάζει καθοριστικά τον Πρόεδρο κ. Ομπάμα, πρωτοστατεί στο θέμα της ιατρικής ασφάλισης το οποίο βρίσκεται αυτό τον καιρό στην επικαιρότητα, ενώ αντίπαλοι του του καταλογίζουν διαπλοκή, κατηγορώντας τον ότι οι εταιρίες τις οποίες ίδρυσε και ελέγχει εκ του αφανούς αι αθέατου λειτουργούν παράλληλα ια ιδιωτικά του συμφέροντα.
Το Μάρτιο του 2008 το περιοδικό Business Week με εκτενές άρθρο του είχε αναφερθεί στις παράλληλες δραστηριότητες του κ. Axelrod ενώ ήταν επικεφαλής της Προεδρικής εκστρατείας του κ. Ομπάμα. Ορκισμένοι ρεπουμπλικάνοι αντίπαλοί του έχουν πει ευθέως σε δηλώσεις τους ότι θα επιδιώξουν την αποκάλυψη του κ. Axelrod και των δραστηριοτήτων του και θα φτάσουν μεχρι του σημείου φυλάκισής του. Ο ίδιος ωστόσο απολαμβάνει επί του παρόντος της ολοκληρωτικής εμπιστοσύνης και υποστήριξης του Προέδρου κ. Ομπάμα και θεωρείται εκ των πλέον στενών και εξ' απορρήτων ανθρώπων του.
Επίσης σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η έλευση του κ. Παπανδρέου μεθααύριο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν έχει σκοπό τόσο την συνάντηση της Διεθνούς Σοσιαλιστικής, όσο επαφές με Αμερικανούς παράγοντες ή και μία ομιλία του σε κάποιο διεθνή οργανισμό που θα είχε ως στόχο να προβληθεί ως ο υποψήφιος που προεξοφλούν οι ξένοι ηγέτες ότι θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Ο κ. Axelrod γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1955 στη Νέα Υόρκη και θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων πολιτικών διοργανωτικών και στρατηγικών συμβούλων και αναλυτών των Ηνωμένων Πολιτειών με βάση του το Σικάγο του Ιλινόις. Το 2004 ήταν ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Ομπάμα για τη Γερουσία, ενώ το 2008 ήταν ο επικεφαλής της προεκλογικής Προεδρικής του εκστρατείας η οποία κατέληξε, ως γνωστόν, νικηφόρα στο κέρδισμα του Λευκού Οίκου.Το 2006 ο κ. Axelrod διοργάνωσε ένα πρόγραμμα για το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο βοήθησε τους δημοκρατικούς να επανακτήσουν και πάλι την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Τον ίδιο χρόνο ο κ. Axelrod ήταν σύμβουλος επί των Μέσων Ενημέρωσης του κ. Ντουβώλ Πάτρικ, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές στην πολιτεία της Μασαχουσέτης για την θέση του κυβερνήτη, έπειτα από δέκα έξι χρόνια διακυβέρνησης των ρεπουμπλικάνων, ενώ ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της πολιτείας της Μασαχουσέτης που εκλέχτηκε Αφροαμερικανός στο κορυφαίο δημόσιο αξίωμα του κυβερνήτη.
Ο κ. Axelrod έχει ιδρύσει τις εταιρίες ASK Public Strategies καθώς επίσης και Axelrod and Associates.Γεννημένος στο κάτω μέρος του Ανατολικού Μανχάταν και μεγαλωμένος σε Εβραϊκή οικογένεια μεσαίας οικονομικής τάξεως έδειξε από πολύ νωρίς σημάδια στην πολιτική. Ο....

wert01gf είπε...

Από τον τόσο χυδαίο λαϊκισμό προτιμώ ακόμα και την ξύλινη γλώσσα με τα γνωστά κλισέ των υπολοίπων κάπα κάπα.