Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 07, 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΕΟΤ,ΕΝΩ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΑΜΑΤΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ...

Ενα «βουνό» απλήρωτων χρεών στον ΕΟΤ και στρατιές δυσαρεστημένων διαφημιστών, ξένων ΜΜΕ και Νομαρχιών που ζητούν εις μάτην τα χρήματά τους βρίσκει η επαύριον της εξαγγελίας των εθνικών εκλογών στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.
Τα σχέδια για μια δεύτερη διαφημιστική εκστρατεία της χώρας στο εξωτερικό στις αρχές του φθινοπώρου που, όπως τουλάχιστον υποσχόταν ο υπουργός Κ. Μαρκόπουλος, θα έρχονταν «καπάκι» μετά την πρώτη φετινή και εξόχως καθυστερημένη καλοκαιρινή καμπάνια της χώρας στο εξωτερικό φαίνεται να συντρίβονται τώρα στα προεκλογικά μπαλκόνια, καθώς άλλαξαν άρδην οι στόχοι και οι δραστηριότητες της απερχόμενης κυβέρνησης.

Ομως τα 50-60 εκατ. ευρώ που επρόκειτο να δοθούν συνολικά αυτή τη χρονιά στις μεγάλες πολυεθνικές της διαφήμισης και στα ξένα ή ελληνικά έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ για το μεγάλο διαφημιστικό «ντου» της χώρας μήπως και έρθουν περισσότεροι τουρίστες, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν (και από ποιον) θα εγκριθούν και θα καταβληθούν τελικά στους νόμιμους διεκδικητές και παραλήπτες.
Το γεγονός ότι όσοι προσέρχονται στα ταμεία του ΕΟΤ για να εισπράξουν συσσωρευμένες οφειλές εκατομμυρίων (σημειωτέον ότι όταν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιό του ο κ. Μαρκόπουλος, φθινόπωρο του 2007, οι οφειλές αυτές είχαν φτάσει στο απίστευτο ύψος των 80 εκατ. ευρώ!) φεύγουν τελικά άπρακτοι και απογοητευμένοι, δεν δείχνει να πτοεί τους υπευθύνους και την πολιτική ηγεσία του Τουρισμού που ομολογεί απροκάλυπτα:
«Πώς να ανταποκριθούμε, αφού δεν υπάρχει μία στα ταμεία μας. Ακόμη και αγωγές να κάνουν, δεν μπορούμε να τους εξοφλήσουμε»!

Χαρακτηριστική είναι η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γ. Κοφίνης όταν ρωτήσαμε τι θα γίνει με τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις του οργανισμού:
«Εάν δεν μας δώσει χρήματα ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτε. Πιστεύουμε όμως ότι το υπουργείο Οικονομίας θα ανταποκριθεί και έτσι θα αρχίσουμε να εξοφλούμε σταδιακά τις υποχρεώσεις μας σε άτομα και εταιρείες».

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ Ή ΠΑΠΑΡΙΑ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
7-9-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ρε παλιοαδερφαρα

γιατι σβηνεις τα αρνητικα σχολια και βαζεις μονο τα θετικα?

το 95% των σχολιων ειναι αρνητικα για το ανεκδοτο που λεγεται συριζα.

δεν αισθανεσαι αδερφη οταν τα σβηνεις ρε λουγκρα?

μονο γκρινιαζεις σαν πουτανα για την λογοκρισια τους κρατους, και τα αλλα μαλακα.

χειροτερη πουστριτσα εισαι εσυ.