Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 07, 2009

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΟΡΗΓΕΙ LAPTOP ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΟΦΙΤΑ...ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑ...

«Κρυφό σχολειό» και μάλιστα για τη διδασκαλία των νέων τεχνολογιών λειτουργεί ...σε σοφίτα διδακτηρίου στο Μακρυχώρι Λάρισας.
Την ώρα δε που η κυβέρνηση χορηγεί λάπτοπ στους μαθητές τής Α' γυμνασίου, οι συμμαθητές τους, τόσο του γυμνασίου όσο και του λυκείου Μακρυχωρίου, θα ήθελαν απλώς περισσότερο φως για να κάνουν μάθημα.

Τα τελευταία χρόνια η χαμηλοτάβανη σοφίτα, χωρίς εξαερισμό και επαρκή φωτισμό, έχει διαρρυθμιστεί σε τρεις «αίθουσες» διδασκαλίας, όπου γίνονται τα μαθήματα Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Κατεύθυνσης. Η δημοτική Αρχή αλλά και οι υπηρεσίες της εκπαίδευσης έχουν από χρόνια ενημερώσει τις αρμόδιες και εμπλεκόμενες Αρχές, αφού το μαθητικό δυναμικό αυξάνει τα τελευταία χρόνια (91 μαθητές σήμερα στο γυμνάσιο και 52 στις λυκειακές τάξεις, έναντι 49 και 36 αντίστοιχα το 2001), αλλά το κτιριακό πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί. Ετσι, οι μαθητές ανεβαίνουν στη σοφίτα του κτιρίου για ...να μετράνε τ' άστρα.

Το Γυμνάσιο Μακρυχωρίου χρειάζεται σήμερα 4 νέες αίθουσες, εκ των οποίων οι δυο θα λειτουργήσουν ως αίθουσες διδασκαλίας και οι άλλες δυο ως εργαστήρια, Πληροφορικής και Φυσικής. Οι αίθουσες αυτές είναι που θα «καταργήσουν» τις 4 «αίθουσες» της σοφίτας. Σε ολόκληρο τον νομό, παρ' ότι αναγνωρίζονται οι ανάγκες σε υποδομές, ακόμη και στην προσχολική αγωγή, υπάρχουν ακατάλληλα μισθωμένα κτίρια (πρώην καταστήματα, διαμερίσματα, κ.λπ.) αλλά και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τμήματα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στεγάζονται «προσωρινά» σε πρώην σχολικά συγκροτήματα.

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΟΥ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
7-9-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: