Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2009

ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ!!!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ...

ΑΝΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΏΝΤΑΣ ΕΦΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΚΑΝΕΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΚΟΥΠΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑ,ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ Ή ΣΕ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΣΤΑΒΛΟ ΜΟΙΑΖΟΥΝ...

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΊΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ,ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ...

Πραγματικό θέατρο του παραλόγου με δραματικές διαστάσεις γίνεται το θέμα των μεταναστών, καθώς η εκλογολογία, εκτός των άλλων, έχει παραλύσει τις διαδικασίες για την προγραμματισμένη (;) διαχείριση του προβλήματος, μετά τις χιλιάδες συλλήψεις των δύο προηγούμενων μηνών.
Σταδιακά τα αστυνομικά κρατητήρια ανοίγουν τις πόρτες και απελευθερώνουν κατά εκατοντάδες μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι δεν μπορεί να απελαθούν αλλά ούτε και να κρατηθούν περαιτέρω.

Στο εύλογο ερώτημα «τότε γιατί τους έπιαναν» η απάντηση είναι επίσης εύλογη. Επρόκειτο για ευκαιριακή πολιτική από μια καταρρέουσα κυβέρνηση που σύρθηκε σε εξαγγελίες ενόψει ευρωεκλογών. Και το χειρότερο είναι ότι έσυρε και την αξιωματική αντιπολίτευση στο ανεδαφικό δόγμα, «μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση».
Παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών διαβλέπουν ότι δεν θα γίνει τίποτα με τους περίφημους χώρους προσωρινής κράτησης και αναγκάζονται να αποσυμφορίσουν τα κέντρα φιλοξενίας των νησιών του Αιγαίου, αφήνοντας ελεύθερους μη νόμιμους μετανάστες που συνοδεύουν ανήλικα παιδιά.

Ετσι το τελευταίο δεκαήμερο αφέθηκαν ελεύθεροι περίπου 200 μετανάστες από την Παγανή Λέσβου, το κέντρο «φιλοξενίας» στο οποίο στοιβάζονταν 850 άτομα αντί για τα προβλεπόμενα 300.
Οι άνθρωποι αυτοί τελικά βρήκαν ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τον Πειραιά τις τελευταίες μέρες λόγω της αποσυμφόρησης των δρομολογίων από την τουριστική κίνηση και εμφανίζονται ως μαζική απόβαση μεταναστών στην Αττική. Ηδη σήμερα το πρωί αναμένονταν άλλοι 300 περίπου μετανάστες με άγνωστο προορισμό...

Ειδικά στο κέντρο «φιλοξενίας» της Λέσβου διαδραματίστηκαν τον Αύγουστο τραγελαφικές καταστάσεις. Από τη μια φορείς και οργανωμένες κοινωνικές ομάδες έπεφταν στους καταπέλτες των πλοίων για να μη γίνουν μεταφορές μεταναστών σε άλλα κέντρα, επειδή θεωρούσαν ότι η Αστυνομία θα τους απελάσει.
Από την άλλη, το τελευταίο δεκαήμερο άλλες κοινωνικές ομάδες με διεθνή επιρροή ζητούσαν την απελευθέρωση των μεταναστών.

Τελικά περίπου 200 με ειδικά κριτήρια μπήκαν στην ουρά για εισιτήρια προς την Αττική και έπεται συνέχεια. Επίσης, ακόμη 100 ασυνόδευτοι ανήλικοι οδηγήθηκαν σε ειδικά κέντρα του υπουργείου Υγείας.
Εκτός από τα κέντρα «φιλοξενίας», με τον ίδιο τρόπο αποσυμφορίζονται τα αστυνομικά κρατητήρια που γέμισαν σ' όλη την Ελλάδα ενώ επικρατούσε, αφόρητη ζέστη και γενικότερα άθλιες συνθήκες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο περίπου 500 άτομα συνελήφθησαν ως παράνομοι μετανάστες. Μεγάλες ροές υπήρξαν και από τη θάλασσα όπου επικρατούσε νηνεμία. Οι πιέσεις αναμένεται να ενταθούν τις προσεχείς μέρες λόγω της πολιτικής ρευστότητας και της χαλάρωσης των μηχανισμών γενικώς. Οι περίπου 120 προφυλακίσεις διακινητών μεταναστών από τους 180 συλληφθέντες των δύο τελευταίων μηνών φαίνεται πως δεν πτοούν.

ΠΡΕΖΑ TV
2-9-2009


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: