Σάββατο, Οκτωβρίου 17, 2009

1,42 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 10% Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ...ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..

Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασε το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία για το οικονομικό έτος 2009, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.
Εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών το έλλειμμα τριπλασιάστηκε και έφτασε τα 1,42 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Πάντως, το έλλειμμα είναι χαμηλότερο από προηγούμενες προβλέψεις. Η κυβέρνηση είχε προβλέψει τον Αύγουστο έλλειμμα 1,58 τρισεκατομμύριο δολάρια και 1,8 τρισεκατομμύριο τον Μάιο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα κρατικά έσοδα μειώθηκαν κατά 16,6% το οικονομικό έτος 2009, αφού η οικονομική κρίση είχε αρνητικές επιπτώσεις στα εισοδήματα και στα κέρδη των επιχειρήσεων και τα έσοδα απο την φορολογία ήταν λιγότερα.
Η ανεργία έφθασε στο 9,8%,το μεγαλύτερο ποσοστό τα τελευταία 28 χρόνια, ενώ οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 18,2%,κυρίως λόγω του πακέτου των 787 εκατομμυρίων ευρώ που ενέκρινε τον Φεβρουάριο το κογκρέσο.

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΙΚΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ...
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΙΓΟ...

ΠΡΕΖΑ TV
17-10-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H Αμερική είναι σε χάλι μαύρο, μόνο το φαί ακόμα κρατιέται κάπως(λογικό..)αλλά και πάλι υπάρχει εξαθλίωση..Αλλά πάντα την πληρώνει ο κοσμάκης και όχι τα κεφάλια που τρώνε με παν-χρυσα κουτάλια στου κασίδι(global) το κεφάλι...

Ανώνυμος είπε...

Κάτσε να κάνουν και επίσημα την παγκόσμια κυβέρνηση, να βάλουν και πρόεδρο και θα σου πώ μετά πως θα είναι, τώρα μιά χαρά κρατιούνται όλοι ακόμη σχετικά. Τα πράγματα τρέχουν πιο γρήγορα όσο περνάει ο καιρός. Αυτοί που γνωρίζουν έχουν υπ'οψιν τους τι λέω.Δεν θα αργήσουμε να δούμε και πιο χοντράδες σε παγκόσμιο επίπεδο πάντα..