Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2009

ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΛΠ,ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ COSCO.ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ...ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ!!!

Στους κανονικούς του ρυθμούς επιστρέφει από σημερα το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Νωρίτερα, είχαν συναντηθεί με την υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.
Ύστερα από δίωρη συνεδρίαση μεταξύ των μελών του δ.σ. της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας και του δ.σ. της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, οι προτάσεις της υπουργού κρίθηκαν θετικές και οι κινητοποιήσεις, που είχαν ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου, ανεστάλησαν.

Η υπουργός Οικονομίας ενημέρωσε το μεσημέρι τους απεργούς για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του ΟΛΠ, ώστε να εκτονωθεί η κρίση στο λιμάνι του Πειραιά. Η Λούκα Κατσέλη ανακοίνωσε ότι ο οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και η θυγατρική της Cosco στην Ελλάδα, ΣΕΠ, ξεκινούν διάλογο σχετικά με όλα τα ζητήματα της σύμβασης παραχώρησης, τα αποτελέσματα του οποίου θα έχουν αναδρομική ισχύ, από την 1η Οκτωβρίου.
Παράλληλα, ενημέρωσε τους απεργούς ότι ΟΛΠ και ΣΕΠ συμφώνησαν να προσθέσουν στη σύμβαση παροχής υπηρεσιών πρόβλεψη για την ανάληψη από τον Οργανισμό, για περίοδο 15 ημερών, της τιμολόγησης των παρεχόμενων στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων υπηρεσιών. Πρόκειται, δηλαδή, για προσωρινό "πάγωμα" της σύμβασης της Cosco με τη Δημόσιο.
Η υπουργός είχε ζητήσει από τους εκπροσώπους των εργαζομένων να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ενόψει του διαλόγου. "Προσδοκώ σύντομα τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και της Ένωσης", ανέφερε στην ανακοίνωσή της, η κ. Κατσέλη.

«Αρνητικότατη» εξέλιξη χαρακτήρισε την απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΜΥΛΕ, να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, «με πρόσχημα το πάγωμα της εγκατάστασης της COSCO για 15 ημέρες», το ΚΚΕ.
"Δεν είναι ελιγμός που διευκολύνει τη συγκέντρωση δυνάμεων στην πάλη για να ακυρωθεί η σύμβαση και ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, αλλά διευκολύνει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς να παραδοθεί το λιμάνι στην COSCO.", επισήμανε στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Κατηγόρησε δε, "συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι διαπραγματεύονταν με τη κυβέρνηση κρυφά και χωρίς να ενημερώνουν τους εργαζόμενους".

Το Κομμουνιστικό Κόμμα σημείωσε ότι "αποτελεί εμπαιγμό και εξαπάτηση των εργαζομένων ο διάλογος που έστησε η κυβέρνηση, υποτίθεται σε μηδενική βάση, αλλά με βάση τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ με την COSCO".
"Για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση χρειάζεται αποφασιστικός και ενιαίος αγώνας για λιμάνια και ναυπηγεία αποκλειστικά δημόσια που να βρίσκονται στην υπηρεσία των αναγκών του ελληνικού λαού. Καμία διαπραγμάτευση με κανέναν, κατάργηση της σύμβασης. Να καταργηθούν οι νόμοι των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που παραδίδουν τα λιμάνια, τα ναυπηγεία και τις υποδομές της χώρας στο ιδιωτικό κεφάλαιο.", κατέληξε το ΚΚΕ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ COSCO.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΕΦΗΜΕΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ....ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΝ ΟΛΠ...ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
18-10-2009

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πως να αντεξει ρε παιδια ενας κλαδος
που κανει απεργιακες κινητοποιεισεις
για 2 χρονια.
Οταν η λασπη απο τα μμε τις εφημεριδες και προσφατα απο το διαδυκτιο επεφτε με το τσουβαλι
Οταν καταφεραν τεχνιεντως οι βαρωνοι
των μμε να θεωρει η κοινωνια τους λιμενργατες ουτε λιγο ουτε πολυ εφοπλιστες.Ας ανατρεξει ο καθε εμπαθης στο επισιμο σαιτ των λιμενεργατων για να δει τα εκκαθαριστικα τους οπου με 22 χρονια προυπηρεσιας δεν υπεραιβαιναν τα 22,οοο ευρω.
ΑΚΟΜΑ και ο ψυχαρης αισχροτα εκβιαζει την σημερινη κυβερνηση οτι θα κατεβουν το αεροπλανοφορα στο φαληρο των κινεζων αν δεν αποδεχτει την συμβαση παραχωρησεις.
Βεβαια κατα την κατασκευη της προβλητα 3 το αφεντικο του εχει ειδη υπογραψει την εργολαβια .
Αν υποχωρησουν οι κινεζοι οι μονοι που χανουν ειναι μπομπολας.λαμπρακης,αλαφουζος κωνσταντακοπουλος κλπ[ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ,ΚΩΝΣΤΑΝΑΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΣΚΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ.
Ασ το παρουμε χαμπαρι οτι απ εδω και περα κυβερνουν πολυεθνικες και ο καθε πρωθυπουργος που εκλεγεται δεν ειναι τιποτα παραπανω απο ενας ανωτερος υπαλληλος τους.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΨΕΥΤΕΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΑΡΠΑΓΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΒΡΕΣ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΕΒΓΑΖΕ ΜΕΧΡΙ 12 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΙΝΕΖΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ 150 ΜΥΡΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. 28 ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΚΙΝΕΖΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΘΟΥΝ.ΕΣΕΙΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ 70-120000 ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ 2000 ΑΤΟΜΑ ΟΠΟΤΕ ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.
ΜΙΛΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΛΠ ΠΕΡΝΑΝ ΑΥΞΗΣΗ 7% ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΡΝΑΝ 1,5%ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΙ

Ανώνυμος είπε...

δεξιουλη κατσε στην απ εξω τωρα για
καμια δεκαρια χρονια και μην ξεχνας παρε μαζι σου βατοπεδι,ομολογα,βουλγαρακη,παυλιδη, ζαχοπουλο,πακιστανουσς κλπ κλπ κλπ ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 8.37 ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΟ ΠΟΣΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ
ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ Η ΝΔ ΜΕ ΤΙΣ
ΜΑΚΚΑΚΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕ 10%

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΡΙΛΙΑΝΟΣ ΘΥΜΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

απαντηση στο μνμ των 8.37. κυριε δεν παρει ΕΛΛΗΝΕΣ για δουλεια εχει στα χερια της η cosco 6.000 πρασινες καρτες εργασιας ( υπογεγραμμενες απο την απελθουσα κυβερνηση) για ΚΙΝΕΖΟΥΣ οι οποιοι θα πληρωνονται σε γουαν ( το νομισμα της Κινας). εκ τουτου αν δεν ξερεις κατι 1000% σε παρακαλω μην μιλας! οταν μιλας μηνεισαι ξερολας κακος μοχθηρος αγαμητος κ.α.