Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2009

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ...ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2010 ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΗ 56ΔΙΣ.ΕΥΡΩ!!!

ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ "ΕΠΤΟΧΕΥΣΑΜΕ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ;;;;

Το ένα τέταρτο του ΑΕΠ θα αναγκαστεί να δανειστεί το 2010 το Ελληνικό Δημόσιο, με το πρόβλημα υπερχρέωσης της χώρας να λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.
Τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μέχρι σήμερα δείχνουν ότι ο πήχυς του δανεισμού θα μπει τουλάχιστον στα 56 δισ. ευρώ για το επόμενο έτος. Πρόκειται για ποσό ιδιαίτερα υψηλό, παρ΄ ότι χαμηλότερο από τα 65 δισ. ευρώ και πλέον που αναμένεται να ανέλθει φέτος ο δανεισμός του Δημοσίου λόγω του εκτροχιασμού του ελλείμματος στο επίπεδο του 12% του ΑΕΠ. Αντιστοιχεί μάλιστα στο 23,3% του προβλεπόμενου για φέτος ΑΕΠ των 240 δισ. ευρώ και δείχνει τη δραματική κατάσταση των δημόσιων οικονομικών όπως άλλωστε την περιέγραψε και ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Η εκρηκτική πορεία του δανεισμού, που έρχεται ως απότοκος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, καθιστά την Ελλάδα δέσμια στις διαθέσεις των αγορών, οι οποίες εξανάγκασαν φέτος το Δημόσιο σε πανάκριβο δανεισμό με επιτοκιακό καπέλο έως και 3 μονάδες πάνω από το κόστος δανεισμού της Γερμανίας. Όπως έχουν διαμηνύσει άλλωστε οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, ο κίνδυνος και νέας υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας κάθε άλλο παρά έχει εκλείψει, και για να υπάρξει μεταστροφή της στάσης τους θα πρέπει να μεσολαβήσουν σαφή και αποτελεσματικά μέτρα δημοσιονομικού νοικοκυρέματος.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ...ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ 56ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΩΣΤΕ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε,ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΚΡΙΒΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ...ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΡΕΩΝΟΥΜΕ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
19-10-2009

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επτωχεύσαμε ρε πρέζα, επτωχεύσαμε

Ανώνυμος είπε...

Preza ti na ksexrewsoume??Den ginete tpt!Den swzetai h katastash!Einai aniath arrwstia to xrhma kai ta xreh!Allhloeksartwntai!Ta exei upologisei omorfa kai wraia h Nea Taksh Pragmatwn kai ta tsirakia ths pou legontai politikoi.Mia uperxrewmenh xwra den tha mporei na provalei antistaseis stis epitages pou tha ths proteinei πχ Tromonomoi,Katastolh,Katapathsh Anthrwpinwn dikaiwmatwn.ta vlepete kai monoi sas kathe mera epivaivewnontai ola ta sunomosiologika senaria pou mono se tainies vlepame.

Ανώνυμος είπε...

http://www.capital.gr/News.asp?id=834696